Τουλάχιστον 17 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε τουρκικό εστιατόριο στη Μπουρκίνα Φάσο

FILE PHOTO. Τουλάχιστον 17 νεκροί από επίθεση σε τουρκικό εστιατόριο στη Μπουρκίνα Φάσο. EPA/SAID YUSUF WARSAMEFILE PHOTO. Τουλάχιστον 17 νεκροί από επίθεση σε τουρκικό εστιατόριο στη Μπουρκίνα Φάσο. EPA/SAID YUSUF WARSAME

Τουλάχιστον 17 άτομα σκοτώθηκαν και 8 τραυματίστηκαν σε μια επίθεση από ενόπλους εναντίον ενός εστιατορίου στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντουγκού, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικοινωνιών Ρεμί Νταντζινού σε συνέντευξη τύπου σήμερα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Μπουρκίνα Φάσο σκότωσαν τρεις τζιχαντιστές, που θεωρούνται δράστες της επίθεσης αλλά υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που είναι εγκλωβισμένοι στο κτίριο.

Οι ένοπλοι επιτέθηκαν αργά χθες στο εστιατόριο Aziz Istanbul στο κέντρο της πόλης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 17 άτομα και τραυματίζοντας 8.

Ο αριθμός των θυμάτων είναι προσωρινός, σύμφωνα με τον υπουργό.

Ένοπλοι επιτέθηκαν στο τουρκικό εστιατόριο Aziz Istanbul, προτού το περικυκλώσουν αστυνομικοί και χωροφύλακες της πολιτοφυλακής.

Η Μπουρκίνα Φάσο, όπως και πολλές χώρες της Δυτικής Αφρικής, έχουν στοχοποιηθεί κατά καιρούς από τζιχαντιστικές οργανώσεις που δρουν σε όλο το μήκος της υποσαχάριας περιοχής της Σαχέλ. Οι περισσότερες επιθέσεις έχουν γίνει κατά μήκος του απομονωμένου βορεινού συνόρου της με το Μάλι, μια χώρα στην οποία έχουν οι ισλαμιστές μαχητές έχουν διαπράξει επιθέσεις των ισλαμιστών μαχητών για πάνω από δεκαετία.

Τριάντα άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε εστιατόριο και ξενοδοχείο στην Ουαγκαντουγκού τον Ιανουάριο 2016, την ευθύνη για την οποία επίθεση ανέλαβε η πτέρυγα της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ.

Μια νέα συμμαχία τζιχαντιστικών οργανώσεων του Μάλι που σχετίζονται με την Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση όπου σκοτώθηκαν πέντε τουλάχιστον άτομα σε θέρετρο πολυτελείας στο Μάλι έξω από την πρωτεύουσα Μπαμακό δημοφιλές με Μαλινέζους που ζούν σε χώρες της Δύσης.

ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 14/08/2017 06:39

Be the first to comment on "Τουλάχιστον 17 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε τουρκικό εστιατόριο στη Μπουρκίνα Φάσο"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*