Πτώση των τιμών του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές λόγω εξορυκτικής δραστηριότητας στην Κίνα

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σήμερα στις ασιατικές αγορές. Φωτογραφία Αρχείου. ΚΥΠΕ.Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σήμερα στις ασιατικές αγορές. Φωτογραφία Αρχείου. ΚΥΠΕ.

Πτώση σημείωσαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, με την επιβράδυνση της εξορυκτικής δραστηριότητας στην Κίνα να σκιάζει τις προοπτικές για τη ζήτηση του κινεζικού αργού.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν νωρίτερα πτώση κατά 16 σεντς, ή 0,3%, στα 51,94 δολάρια το βαρέλι. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό υποχώρησαν νωρίτερα κατά 8 σεντς, ή 0,2%, στα 48,74 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από τη στατιστική υπηρεσία της Κίνας, η ποσότητα του αργού που διύλισαν οι κινεζικές πετρελαϊκές μετοχές αυξήθηκε κατά 0,4% τον Ιούλιο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα στα 45,5 εκατ. τόνους, ή περίπου 10,71 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Πρόκειται για τη μικρότερη ποσότητα σε ημερήσια βάση από τον Σεπτέμβριο του 2016, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters βάσει επίσημων στοιχείων.

14/08/2017 07:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Σιγκαπούρη

Be the first to comment on "Πτώση των τιμών του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές λόγω εξορυκτικής δραστηριότητας στην Κίνα"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*