“Πόντιος Πιλάτος” ο Στόλτενμπεργκ μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας: Λύστε τις διαφορές σας…

Jens Stoltenberg, the Secretary General of NATO
EPA, SERGEY DOLZHENKOJens Stoltenberg, the Secretary General of NATO EPA, SERGEY DOLZHENKO

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλντενμπεργκ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας και της Γερμανίας την περασμένη εβδομάδα τους οποίους κάλεσε να επιλύσουν τις διαφορές τους με αφορμή την άρνηση της τουρκικής κυβέρνησης να δώσει άδεια σε γερμανούς πολιτικούς να επισκεφθούν τα γερμανικά στρατεύματα που σταθμεύουν σε τουρκικές ΝΑΤΟϊκές βάσεις.

Η Γερμανία έχει αρνηθεί να εκδώσει τους αιτούντες άσυλο που σύμφωνα με την Τουρκία εμπλέκονται στο περυσινό αποτυχημένο πραξικόπημα, ενώ το Βερολίνο απαιτεί την απελευθέρωση ενός τουρκο-γερμανού δημοσιογράφου και η Άγκυρα αρνείται να επιτρέψει στους γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν στρατιώτες στις νατοϊκές βάσεις της Τουρκίας στο Ικόνιο και το Ιντσιρλίκ.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι ο Γενς Στόλντενμπεργκ κάλεσε τηλεφωνικώς τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Παρασκευή για να τους ζητήσει να διευθετήσουν τις διαφωνίες τους.

“Ελπίζουμε η Γερμανία και η Τουρκία να μπορέσουν να βρουν μια κοινώς αποδεκτή ημερομηνία για μια επίσκεψη”, είπε εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.

16/07/2017 17:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βρυξέλλες, Belgium

Be the first to comment on "“Πόντιος Πιλάτος” ο Στόλτενμπεργκ μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας: Λύστε τις διαφορές σας…"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*