Αυτοί που μας αποκαλούσαν ταλιμπάν των αγορών, τώρα έχουν θεοποιήσει τις αγορές, είπε η Βούλτεψη

Η βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ.Η βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ.

«Το πότε θα βγει η χώρα στις αγορές εξαρτάται από τις προπαγανδιστικές ανάγκες της στιγμής» δήλωσε η βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Οι ίδιοι άνθρωποι που εμάς μας αποκαλούσαν ταλιμπάν των αγορών, μιλούσαν για στυγνή δικτατορία των αγορών και ότι θα χτυπούν τα νταούλια για να χορεύουν οι αγορές, καθώς και ότι εμείς θέλαμε να κάνουμε την Ελλάδα παλλακίδα των αγορών, οι ίδιοι άνθρωποι τώρα έχουν θεοποιήσει τις αγορές και από το πρωί ως το βράδυ μας λένε, πως θα βγούμε σε αυτές. Δεν υπάρχει καμία συνέντευξη, καμία δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου, ούτε μία δήλωση του ίδιου του κ. Τζανακόπουλου, που να μην περιλαμβάνει τη λέξη αγορές» ανέφερε η κ. Βούλτεψη.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «ανύπαρκτη υπόθεση» την απένταξη της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, σημειώνοντας πως δεν έχει ούτε συμβολική σημασία, καθώς, όπως διευκρίνισε, «δεν μπορεί να ισχύει σε χώρες που είναι σε μνημόνιο, όπου τα πειθαρχικά μέτρα είναι τα ίδια τα μνημόνια και ο περιορισμός των ελλειμμάτων είναι ευθύνη των δανειστών, οι οποίοι κατασκευάζουν τα προγράμματα και έχουν την ευθύνη να τα παρακολουθούν»
«Όταν μία χώρα βγάζει από το 2013 πλεονάσματα, το 2016 έβγαλε 4% και έχει ήδη δεσμευθεί για πλεονάσματα 3,5% έως το 2022, είναι αστείο να λέμε ότι είναι κάποιο σήμα. Απλώς συμφώνησαν να το κάνουν την ημέρα που ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος έστειλαν στο ΔΝΤ την επιστολή με την οποία ζητούν να επιστρέψει στο πρόγραμμα, δεσμευόμενοι για άλλα 21 σημεία, μέτρα» πρόσθεσε.

Κληθείσα να σχολιάσει τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τη μείωση της ανεργίας, με αφορμή και τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Εργασίας, η κ. Βούλτεψη είπε: «Αν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος καταφέρουν να διώξουν όλους από την Ελλάδα, θα έχουν μηδενική ανεργία. Αφού σε αυτά τα χρόνια είχαμε τριπλασιασμό της φυγής νέων στο εξωτερικό, προφανώς μπορεί να μας φέρει όποια στοιχεία θέλει, με όποια μεθοδολογία θέλει, βάζοντας και τις ελαστικές μορφές εργασίας.

Στις 6 Ιουλίου, ο κ. Ντράγκι είπε ότι η πραγματική ανεργία στην Ελλάδα βρίσκεται στο 31,3%, διότι η ΕΚΤ λαμβάνει υπόψη και τα στοιχεία της μερικής απασχόλησης και στοιχεία όπως αυτοί οι οποίοι είναι απογοητευμένοι και δεν αναζητούν πλέον εργασία».

18/07/2017 13:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Greece

Be the first to comment on "Αυτοί που μας αποκαλούσαν ταλιμπάν των αγορών, τώρα έχουν θεοποιήσει τις αγορές, είπε η Βούλτεψη"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*