FILE PICTURE. Belgian Prime Minister Charles Michel. EPA/JULIEN WARNANDFILE PICTURE. Belgian Prime Minister Charles Michel. EPA/JULIEN WARNAND

Η βελγική Βουλή ενέκρινε ψήφισμα την Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, με το οποίο καλεί σε πάγωμα της διαδικασίας ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και της οικονομικής υποστήριξης που συνδέεται με τη διαδικασία αυτή, ζητώντας από τη βελγική κυβέρνηση να υποστηρίξει αυτή τη θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση RTBF.

Η πρόταση υιοθετήθηκε ομόφωνα, με αποχή από πλευράς PTB (Εργατικό Κόμμα Βελγίου – μαρξιστικό) και του Vlaams Belang (εθνικιστικό, ακροδεξιό). Το ψήφισμα αναφέρει ακόμα ότι ενδεχόμενη επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία αποτελεί «κόκκινη γραμμή» και ζητά από τη βελγική κυβέρνηση να υποστηρίξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο αυτόματη διακοπή των διαπραγματεύσεων στην περίπτωση αυτή.

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 17/02/2017 13:59

Be the first to comment on "Ψήφισμα για πάγωμα της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας ενέκρινε το βελγικό κοινοβούλιο"