Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης για τις δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πολίτες της Θεσσαλονίκης, έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο, με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και την αλλαγή των ονομάτων στα ΚΤΕΛ και το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018. ΑΠΕ ΜΠΕ, PIXELΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πολίτες της Θεσσαλονίκης, έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο, με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και την αλλαγή των ονομάτων στα ΚΤΕΛ και το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018. ΑΠΕ ΜΠΕ, PIXEL

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν πολίτες, που διαμαρτύρονται για τις δηλώσεις του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, αναφορικά με τη μετονομασία του αεροδρομίου της πόλης και των ΚΤΕΛ Μακεδονία.

Με ελληνικές σημαίες στα χέρια και τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο ζήτησαν από τον Γιάννη Μπουτάρη να παραιτηθεί, ενώ φώναξαν συνθήματα σε βάρος των πολιτικών.

Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία των συγκεντρωθέντων επέδωσε ψήφισμα στον αντιδήμαρχο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκο Φωτίου. Τον ενημέρωσαν πως αξιώνουν δημόσια συγγνώμη από τον δήμαρχο και πως θα επιδιώξουν την παραίτησή του με κάθε νόμιμο μέσο.

Στο ψήφισμα αναφέρεται «Δήμαρχε, με τις δηλώσεις τις οποίες κάνετε τον τελευταίο καιρό, θεωρούμε ότι έχετε υπερβεί τα εσκαμμένα. Ενώ τα προβλήματα της πόλης καθιστούν όλο και πιο δύσκολη την καθημερινότητα των δημοτών, εσείς κάνετε εξωτερική πολιτική, προκαλώντας με τις ανάρμοστες δηλώσεις και συμπεριφορές σας. Οι δηλώσεις σας επανειλημμένως έχουν προσβάλει τους δημότες της Θεσσαλονίκης και όλους τους Έλληνες πολίτες, καθώς είναι άκρως ανθελληνικές».

Προγραμματίζεται νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 26 Φεβρουαρίου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

14/02/2018 13:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Greece

Be the first to comment on "Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης για τις δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*