19 πλοία γύρω απο στα Ίμια: Για σκηνικό πολέμου μιλούν οι Τούρκοι (video)

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής. Φωτογραφία via Τουρκική Ακτοφυλακή.Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής. Φωτογραφία via Τουρκική Ακτοφυλακή.

Και σήμερα συνεχίζεται η ένταση στα Ίμια σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τα οποία μάλιστα μεταδίδουν και σχετικό βίντεο.

Τα τουρκικά μέσα αναφέρουν ότι σήμερα στις 14.30 το μεσημέρι ο αριθμός των πλοίων του πολεμικού ναυτικού και των δύο χωρών αυξήθηκε γύρω από την περιοχή των Ιμίων.

Πρόκειται για 11 τουρκικά, μεταξύ των οποίων και δύο σκάφη της ακτοφυλακής, ενώ από την πλευρά της Ελλάδας υπάρχουν 8 σκάφη της ακτοφυλακής. Αναφέρουν ακόμη ότι πάνω σε δύο ελληνικά σκάφη εθεάθησαν ένοπλοι Έλληνες στρατιώτες.

Ένα από τα σκάφη μάλιστα που μετέφερε Έλληνες κομάντος, πέρασε από απόσταση ενός μιλίου από τις βραχονησίδες Ίμια και κατευθύνθηκε προς την Κω. Τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής κατευθύνθηκαν αμέσως προς τα Ίμια.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα ελληνικά και τουρκικά σκάφη πλησίασαν σε απόσταση 80-100 μέτρα το ένα με το άλλο, ενώ τα υπόλοιπα πλοία παρέμεναν σταθερά 1-2 μίλια μακριά από τις βραχονησίδες παρακολουθώντας την κινητικότητα.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 13/02/2018 17:41

Be the first to comment on "19 πλοία γύρω απο στα Ίμια: Για σκηνικό πολέμου μιλούν οι Τούρκοι (video)"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*