Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» εκτάκτως ο Χριστόδουλος Ξηρός από τις φυλακές Διαβατών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ. Ο Χριστόδουλος Ξηρός συνοδεία αστυνομικών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής ΣαίταςΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ. Ο Χριστόδουλος Ξηρός συνοδεία αστυνομικών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε εκτάκτως πριν από λίγη ώρα ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός.

Η μεταφορά του από τις δικαστικές φυλακές Διαβατών, όπου κρατείται, έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Επισήμως δεν έγινε γνωστός ο λόγος της αιφνίδιας επίσκεψής του στο νοσοκομείο, φαίνεται, όμως, ότι συνδέεται με την απεργία πείνας που ξεκίνησε πριν από τρεις εβδομάδες, διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες κράτησής του.

Ο ίδιος σε κείμενο που αναρτήθηκε προ ημερών σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έκανε λόγο για «απάνθρωπη μεταχείριση», καταγγέλλοντας «οργανωμένο σχέδιο εξόντωσής» του, ενώ καταφέρθηκε ονομαστικά εναντίον αρχιφύλακα των Διαβατών, τον οποίο αποκάλεσε ως «βασανιστή» του. Να σημειωθεί ότι ο Χρ. Ξηρός έχει καταδικαστεί σε έξι φορές ισόβια και 25ετή κάθειρξη για συμμετοχή στη 17Ν.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

12/01/2018 15:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη

Be the first to comment on "Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» εκτάκτως ο Χριστόδουλος Ξηρός από τις φυλακές Διαβατών"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*