Κακή η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική και τίποτε άλλο, το συλλαλητήριο δεν βοηθά, λέει ο Μπουτάρης

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.  ΦΩΤΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣΟ Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. ΦΩΤΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

“Η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική και τίποτε άλλο, είναι κακή. Όταν πας να λύσεις ένα πρόβλημα, πρέπει να δεις και τα προβλήματα του άλλου. Οι αλυτρωτικές τάσεις πρέπει να τελειώνουν. Δεν είναι μόνο το όνομα. Εάν οι γείτονες εξακολουθούν να έχουν στο Σύνταγμα τους αλυτρωτικές τάσεις, δεν αλλάζει το θέμα”.

Τα παραπάνω δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μια μέρα μετά το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Παραλία.

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο είπε πως “η χθεσινή εκδήλωση δεν βοηθάει καθόλου την διαπραγμάτευση και δεν λύνει το πρόβλημα” και πως “ο συμβιβασμός δεν είναι κακή λέξη”.

Ο κ. Μπουτάρης απάντησε στον στρατηγό εν αποστρατεία Φραγκούλη Φράγκο, ο οποίος τον αποκάλεσε “αντιπρόσωπο του Τζορτζ Σόρος” και σημείωσε: “Στεναχωριέμαι γιατί ο κ. Φράγκος με πρόσβαλε προσωπικά και όλη η ομιλία του ήταν ένας εσωτερικός διχασμός. Ποιος τον ακούει προς τα έξω και τι είναι;”.

Όσον αφορά τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του, που ακούστηκαν από συγκεντρωμένους, παρατήρησε: “Δεν είναι η πρώτη φορά. Και για τους Τούρκους και τους Εβραίους με κατηγορούν επειδή έχω συγκεκριμένη γραμμή”.

Πρόσθεσε πως θα καταγγείλει στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο τον βανδαλισμό του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Πλατεία Ελευθερίας, εκεί όπου άγνωστοι με σπρέι έγραψαν “Χρυσή Αυγή” κάτω από το γλυπτό.

Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε το συλλαλητήριο “ογκώδες κι εντυπωσιακό, χωρίς καμία αμφιβολία”, λέγοντας πως το παρακολούθησε από εικόνες στην τηλεόραση, ωστόσο δήλωσε “απογοητευμένος γιατί 25 χρόνια απραξίας δεν μας οδηγούν να σκεφτούμε αλλιώς”.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

22/01/2018 12:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη
Α. Καρυπίδου

Be the first to comment on "Κακή η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική και τίποτε άλλο, το συλλαλητήριο δεν βοηθά, λέει ο Μπουτάρης"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*