Η Ουάσινγκτον ψεύδεται ότι ανησυχεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα, λέει ο Χαμενεΐ

Η φρασεολογία Τραμπ δείχνει ότι οι ΗΠΑ παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, υποστηρίζει ο  αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ photo AME-MPEΗ φρασεολογία Τραμπ δείχνει ότι οι ΗΠΑ παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, υποστηρίζει ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ photo AME-MPE

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν καταδίκασε τις προσβλητικές εκφράσεις σε βάρος πολλών αφρικανικών χωρών που αποδίδονται στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν την απόδειξη ότι η Ουάσινγκτον ψεύδεται όταν δηλώνει ότι ανησυχεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

“Το πρόσωπο που είναι σήμερα επικεφαλής της Αμερικής επιδεικνύει τη θέση της χώρας του με σαφή και αναίσχυντο τρόπο” ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

“Φυσικά και οι προκάτοχοί του ήταν της ίδιας άποψης αλλά δεν την παρουσίαζαν με τέτοια σαφήνεια (…) όσο οι πρόσφατες δηλώσεις για την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και άλλες φυλές, που συνιστούν ένα παράδειγμα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, συνέχισε ο Χαμενεΐ σε ομιλία του στους προέδρους κοινοβουλίων μουσουλμανικών χωρών που επισκέφθηκαν την Τεχεράνη.

Τα σχόλια του Τραμπ ο οποίος φέρεται να αποκάλεσε “χώρες απόπατους” την Αϊτή και πολλά αφρικανικά κράτη προκάλεσαν οργή στην Αφρική και όχι μόνο. Την περασμένη Παρασκεύη ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε “σκληρή” γλώσσα, στη συνάντηση που είχε με Αμερικανούς βουλευτές στο Οβάλ Γραφείο, όμως υποστηρίζει ότι δεν χρησιμοποίησε την επίμαχη φράση.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν συχνά το Ιράν ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

16/01/2018 19:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Τεχεράνη

Be the first to comment on "Η Ουάσινγκτον ψεύδεται ότι ανησυχεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα, λέει ο Χαμενεΐ"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*