Μπλόκο θα στήσουν οι αγρότες στη Λάρισα, την Πέμπτη: Δευτέρα ξεκινούν κινητοποιήσεις…

Αποκλεισμούς δρόμων, συλλαλητήρια και άλλες δράσεις, που δεν αποκαλύπτουν ακόμη, προγραμματίζουν αγρότες την προσεχή εβδομάδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣΑποκλεισμούς δρόμων, συλλαλητήρια και άλλες δράσεις, που δεν αποκαλύπτουν ακόμη, προγραμματίζουν αγρότες την προσεχή εβδομάδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

Μπλόκο στήνουν οι αγρότες που συσπειρώνονται στην Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, υλοποιώντας την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, με την οποία αγρότες από όλη την Ελλάδα ξεκινούν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα.

Σημειώνεται πως ήδη έχει πραγματοποιηθεί αγροτικό συλλαλητήριο στα Φάρσαλα, ενώ νέο συλλαλητήριο με τρακτέρ θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή και στον Τύρναβο. Σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας τονίζει πως τα προβλήματα των αγροτών είναι πολλά και επισημαίνει ότι «η πολιτική της κυβέρνησης, παλιά και νέα μέτρα, μειώνει συνεχώς το εισόδημα μας, οδηγεί μαζικά στην φτώχεια και τον αφανισμό χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους».

Σχετικά με αιτήματά τους, οι αγρότες της ΕΟΑΣΝΛ επικεντρώνονται στις φορολογικές επιβαρύνσεις, στις τιμές των αγροτικών προϊόντων τους, στο κόστος παραγωγής, στις τιμές του αγροτικού πετρελαίου, αλλά και στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, οι αγρότες τονίζουν στην ανακοίνωση τους πως ψηφίστηκε «αύξηση κατά 200 εκατ. ευρώ των εισφορών του ΕΝΦΙΑ», ενώ σχετικά με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, η ΕΟΑΣΝΛ αναφέρει πως «η κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα από 1η Μαΐου τον δρόμο για κατασχέσεις και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς χωραφιών για χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία».

Τέλος, στην ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πως για όλα τα παραπάνω «μονόδρομος είναι ο αγώνας» και ανακοινώνουν πως προχωρούν σε στήσιμο μπλόκου στη Λάρισα την ερχόμενη Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

20/01/2018 19:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ηλ. Σκυλλάκου
Λάρισα

Be the first to comment on "Μπλόκο θα στήσουν οι αγρότες στη Λάρισα, την Πέμπτη: Δευτέρα ξεκινούν κινητοποιήσεις…"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*