Συνεχίζουν την πίεση κατά της κυβέρνησης ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι, για πώληση πυρομαχικών

A handout photograph shows a Saudi tank. EPA/SAUDI PRESS AGENCY / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALESA handout photograph shows a Saudi tank. EPA/SAUDI PRESS AGENCY / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Η πώληση αμυντικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία εξακολουθεί να αποτελεί σημείο τριβής, μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου ‘Αμυνας και της αντιπολίτευσης.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και ‘Αμυνας της Βουλής – που έγινε κεκλεισμένων των θυρών και αφορούσε δύο διακρατικές συμφωνίες- ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι δήλωσαν «παρών» αρνούμενοι να μπουν στην ουσία της συζήτησης, όσο μένει, όπως υποστήριξαν, ανοιχτό το επίμαχο θέμα με τη Σαουδική Αραβία.

Η ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, επέμεινε στη θέση της να κληθούν και να δώσουν εξηγήσεις στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα με την υπόθεση και να απαντηθεί το ερώτημα γιατί χάθηκαν, όπως υποστήριξε, 65 εκατ. ευρώ, ενώ κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου ‘Αμυνας ότι κρύβεται από τις ευθύνες της.

Από την πλευρά της, η ΔΗΣΥ έκανε λόγο για συνεχιζόμενη απαράδεκτη και συκοφαντική τακτική του υπουργού ‘Αμυνας Πάνου Καμμένου να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα, εναντίον της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά, παρότι έχει πάρει τις απαντήσεις του.

Τόσο η ΔΗΣΥ, όσο και το Ποτάμι, έκαναν λόγο για ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης και υποστήριξαν ότι ενώ κάθε μέρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία, το υπουργείο ‘Αμυνας εξακολουθεί να μην απαντά επί της ουσίας.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

12/12/2017 12:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νατάσα Θωμά
Αθήνα

Be the first to comment on "Συνεχίζουν την πίεση κατά της κυβέρνησης ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι, για πώληση πυρομαχικών"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*