Ο Τραμπ καλεί τη Σαουδική Αραβία να αφήσει να φθάσει ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη

Ο αραβικός συνασπισμός παρέδωσε στην κυβέρνηση της Υεμένης 27 παιδιά στρατιώτες. Φωτογραφία Αρχείου. ΚΥΠΕΟ αραβικός συνασπισμός παρέδωσε στην κυβέρνηση της Υεμένης 27 παιδιά στρατιώτες. Φωτογραφία Αρχείου. ΚΥΠΕ

Ο Ντόναλντ Τραμπ προτρέπει τη Σαουδική Αραβία να επιτρέψει “αμέσως” τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη, ο πληθυσμός της οποίας βιώνει μια πολύ σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.

Στη σύντομη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Aμερικανός Πρόεδρος δεν έφθασε στο σημείο να ζητήσει από τη Σαουδική Αραβία, στενό σύμμαχο της χώρας του, να αναστείλει τους βομβαρδισμούς στη φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου.

“Ζήτησα από αξιωματούχους της κυβέρνησής μου να καλέσουν τους ηγέτες του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας για να ζητήσουν να επιτρέψει την πλήρη πρόσβαση τροφίμων, καυσίμων, νερού και φαρμάκων ώστε να φθάσουν στο λαό της Υεμένης που τα χρειάζεται απελπιστικά”, ανέφερε ο Τραμπ, προσθέτοντας “αυτό πρέπει να γίνει αμέσως για ανθρωπιστικούς λόγους”.

Ο Λευκός Οίκος εξήρε στα τέλη Νοεμβρίου τα πρώτα μέτρα που ανακοίνωσε η συμμαχία υπό την ηγεσία των Σαουδαράβων για να διευκολυνθεί η διανομή βοήθειας στην Υεμένη, όμως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναγνώρισε αυτή την εβδομάδα ότι “η ανθρωπιστική κατάσταση” παραμένει “καταστροφική” στην χώρα.

Θέατρο “εγκλημάτων πολέμου” που το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο άρχισε να ερευνά στα τέλη Νοεμβρίου, η Υεμένη βιώνει “τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο”, κατά τον ΟΗΕ. Δεκαεπτά εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια σε τρόφιμα και από αυτούς, επτά εκατομμύρια βρίσκονται στα πρόθυρα λιμοκτονίας, ενώ οι εχθροπραξίες στη χώρα κλιμακώνονται.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – ΗΠΑ/ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ 07/12/2017 08:01

Be the first to comment on "Ο Τραμπ καλεί τη Σαουδική Αραβία να αφήσει να φθάσει ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*