Οι ΗΠΑ έθεσαν εαυτόν εκτός ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, λέει το Παρίσι

French Foreign Minister Jean-Yves Le Drian. EPA/SERGEI CHIRIKOVFrench Foreign Minister Jean-Yves Le Drian. EPA/SERGEI CHIRIKOV

Η Ουάσινγκτον έθεσε εαυτόν εκτός της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή από την θέση του μεσολαβητή, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

“Ακούω κάποιους, ανάμεσά τους και τον κ. Τίλερσον να λένε ότι τα πράγματα θα γίνουν εν καιρώ και τώρα είναι η στιγμή για διαπραγματεύσεις. Μέχρι σήμερα (η Ουάσινγκτον) θα μπορούσε να έχει μεσολαβητικό ρόλο σε αυτή τη διένεξη, αλλά έθεσε εαυτόν εκτός ως ένα βαθμό. Η πραγματικότητα είναι ότι είναι μόνη και απομονωμένη σε αυτό το ζήτημα”, είπε ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον βρίσκεται στο Παρίσι σήμερα όπου θα συμμετάσχει σε διεθνή διάσκεψη για τον Λίβανο και θα έχει διμερείς συνομιλίες με τον Λε Ντριάν.

Η Χαμάς κήρυξε τη σημερινή «ημέρα οργής» και κάλεσε τους Παλαιστίνιους να ξεκινήσουν μια τρίτη ιντιφάντα κατά του Ισραήλ, οι αρχές του οποίου φοβούνται νέα επεισόδια στις προσευχές της Παρασκευής στο τέμενος Αλ Ακσά της Ιερουσαλήμ.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κατέβηκαν χθες στους δρόμους πόλεων της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας κι έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ, ενώ ακολούθησαν άγριες συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 22 άτομα από πραγματικά πυρά και σφαίρες από καουτσούκ μόνο στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΔΩ

08/12/2017 12:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Παρίσι

Be the first to comment on "Οι ΗΠΑ έθεσαν εαυτόν εκτός ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, λέει το Παρίσι"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*