Εβραϊκό σχολείο στη Θεσσαλονίκη: Σε συνεργασία με την ισραηλιτική κοινότητα , είπε ο Μπουτάρης

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Μπουτάρης (Α) και ο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμος (Κ). ΑΠΕ ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, Andrea BonettiΟ Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Μπουτάρης (Α) και ο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμος (Κ). ΑΠΕ ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, Andrea Bonetti

Τη δημιουργία εβραϊκού σχολείου στην περιοχή Χιρς σχεδιάζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης μαζί με την Ισραηλιτική Κοινότητα της πόλης, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

“Θα είναι ένα σχολείο, όχι μόνο για τα Εβραιόπουλα και θα γίνει στην περιοχή Χίρς”, είπε ο κ. Μπουτάρης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο δήμος θα παραχωρήσει το οικόπεδο και την ανέγερση του κτιρίου θα αναλάβει η Ισραηλιτική Κοινότητα, ενώ θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνει μέσω σύμπραξης του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ).

Με αφορμή τις επικρίσεις που δέχτηκε από την αντιπολίτευση για τα έργα που σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης το 2018, ο κ.Μπουτάρης αναφέρθηκε στο Μουσείο Ολοκαυτώματος. “Θα σας πω τι θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά εντός του 2018: Μέσα στον Ιανουάριο θα αρχίσει η ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος. Έχουμε τέσσερα χρόνια που πολεμάμε αυτή την ιστορία. Υπογράφεται το Προεδρικό Διάταγμα, και στις αρχές του χρόνου θα αρχίσουν οι προεργασίες. Θα είναι ένα έργο διεθνούς ακτινοβολίας” διαβεβαίωσε.

Παράλληλα, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στο μητροπολιτικό πάρκο που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή όπου θα δημιουργηθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος. “Ο χώρος από τα δικαστήρια μέχρι το Μουσείο Ολοκαυτώματος θα μετατραπεί σε ένα ανοιχτό μητροπολιτικό πάρκο. Στο χώρο θα μεταφερθεί και το Μουσείο Σιδηροδρόμων, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Κορδελιό. Θα διαφοροποιηθεί όλη η περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης την επόμενη τριετία – τετραετία”, είπε ο κ. Μπουτάρης.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

12/12/2017 21:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη

Be the first to comment on "Εβραϊκό σχολείο στη Θεσσαλονίκη: Σε συνεργασία με την ισραηλιτική κοινότητα , είπε ο Μπουτάρης"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*