Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας βλέπει η WSJ: Βελτιωμένη η εικόνα της Ευρώπης

FILE PHOTO. The flag of European Union waves in front of the Parthenon Temple on Acropolis Hill in Athens. EPA/SIMELA PANTZARTZIFILE PHOTO. The flag of European Union waves in front of the Parthenon Temple on Acropolis Hill in Athens. EPA/SIMELA PANTZARTZI

«H ελληνική οικονομία επανήλθε σε ρυθμούς ανάπτυξης και η χώρα μπόρεσε να αντλήσει χρήματα από τις διεθνείς αγορές» γράφει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal αποτιμώντας σε άρθρο της τις εξελίξεις στην Ευρώπη το 2017.

«Το 2017 υποτίθεται ότι θα ήταν η χρονιά που οι λαϊκιστικές επαναστάσεις που προηγήθηκαν σε ΗΠΑ και Βρετανία θα εξαπλώνονταν στην Ευρώπη, ανατρέποντας κυβερνήσεις και καταργώντας την συναίνεση για το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Όμως η ΕΕ κατέληξε να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και περισσότερο ενωμένη από όσο ήταν εδώ και χρόνια» γράφει η αμερικανική εφημερίδα.

«Η νίκη Μακρόν στην Γαλλία τροφοδότησε με νέα ενέργεια την ευρωπαϊκή ιδέα. Κατά πρόσφατη την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να κάνουν ένα σημαντικό βήμα προς την διαμόρφωση κοινής πολιτικής Άμυνας, ενώ συζήτησαν φιλόδοξες προτάσεις για περαιτέρω οικονομική ενσωμάτωση. Η απαισιοδοξία που είχε επικρατήσει αρχικά ήταν υπερβολική, ενώ η ευρωπαϊκή οικονομία κατέγραψε επιδόσεις καλύτερες του αναμενομένου. Ελάχιστοι είναι οι πολιτικοί κίνδυνοι που διαφαίνονται στον ορίζοντα, ωστόσο η λαϊκιστική απειλή δεν έχει εξαλειφθεί πλήρως, αλλά καραδοκεί για να επανεμφανιστεί, αν στο μέλλον οι ηγέτες της ΕΕ διστάσουν» καταλήγει η WSJ.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

18/12/2017, 09:54
AΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Be the first to comment on "Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας βλέπει η WSJ: Βελτιωμένη η εικόνα της Ευρώπης"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*