Για κακούργημα παραπέμπονται σε δίκη ο Στ. Ψυχάρης και δέκα τραπεζικά στελέχη

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ. Ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης καταθέτει στη Βουλή . ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣΦωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ. Ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης καταθέτει στη Βουλή . ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο άλλοτε επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης και δέκα τραπεζικά στελέχη, σχετικά με υπόθεση δανείου που είχε λάβει ο πρώην εκδότης.

Το βούλευμα, υιοθετώντας ανάλογη πρόταση της εισαγγελέως Εφετών, Αικατερίνης Αντωνίου, διατάσσει να δικαστεί ο κ. Ψυχάρης για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και για απιστία οι δέκα συγκατηγορούμενοί του, στελέχη της Alpha Bank.

Η υπόθεση, για την οποία ασκήθηκε πριν περίπου ενάμιση χρόνο ποινική δίωξη μετά από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα, αφορά δάνειο ύψους περίπου 45 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει ο κ. Ψυχάρης από την Alpha Bank με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την αγορά των μετοχών της μειοψηφίας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και την έξοδο του Οργανισμού από το Χρηματιστήριο. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η δανειοδότηση εγκρίθηκε και χορηγήθηκε χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις της τράπεζας.

Be the first to comment on "Για κακούργημα παραπέμπονται σε δίκη ο Στ. Ψυχάρης και δέκα τραπεζικά στελέχη"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*