Το επενδυτικό ενδιαφέρον των ΗΠΑ αποδείχτηκε ότι αυξάνεται σταθερά, τονίζει ο Δημ. Παπαδημητρίου

Η σύντροφός του πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα (Α), ο υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Λευτέρης Κρέτσος ξεναγούνται κατά την επίσκεψή τους, στο Κέντρο Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας "1871", έναν χώρο συνεργασίας, δημιουργικότητας, έρευνας και καινοτομίας, την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, στο Σικάγο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, Andrea BonettiΗ σύντροφός του πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα (Α), ο υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Λευτέρης Κρέτσος ξεναγούνται κατά την επίσκεψή τους, στο Κέντρο Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας "1871", έναν χώρο συνεργασίας, δημιουργικότητας, έρευνας και καινοτομίας, την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, στο Σικάγο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, Andrea Bonetti

Για συγκεκριμένα επιχειρηματικά πρότζεκτ και τομείς ενδιαφέροντος των Αμερικανών επενδυτών στη χώρα μας μιλά στη «Νέα Σελίδα», που κυκλοφορεί αύριο, Κυριακή, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε συνέντευξη που παραχωρεί μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος συνόδευσε τον Αλέξη Τσίπρα στην ταξίδι τους στις ΗΠΑ και παρέστη στις συναντήσεις με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και Αμερικανούς επιχειρηματίες, εξηγεί πού οφείλεται το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί για την Ελλάδα και απαριθμεί συγκεκριμένες επενδύσεις, όπως το καζίνο στο Ελληνικό και τα Ναυπηγεία Σύρου (Νεώριο), που θα αποδειχτούν επωφελείς για την ελληνική οικονομία.

Αναλυτικότερα, ο κ. Παπαδημητρίου τονίζει πως όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ λέει στην επίσημη ανακοίνωσή του στον Τύπο ότι η Ελλάδα έχει μπει στη φάση της ανάπτυξης και η Αμερική θα τη στηρίξει και, μάλιστα, προχωρά στην απόφαση να δημιουργηθεί μόνιμη ομάδα εργασίας μεταξύ των δύο υπουργών Οικονομίας, είναι προφανές ότι το ενδιαφέρον αναβαθμίστηκε. Σύντομα, επισημαίνει, θα αναβαθμιστεί περαιτέρω, όταν αυτή η ομάδα αρχίσει να λειτουργεί. Και στις συναντήσεις ο Πρόεδρος Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Πενς εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να υποστηρίξουν επενδύσεις αμερικανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Εστιάζοντας στο επενδυτικό ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ, ανέφερε πως αποδείχτηκε ότι σταθερά αυξάνει, όπως προκύπτει από τις συναντήσεις με επιχειρηματίες και funds σε Ουάσιγκτον, Σικάγο και Νέα Υόρκη. Εκφράζει μάλιστα την πεποίθηση πως στις ΗΠΑ έχουν καταλάβει πως υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για επενδυτικά σχέδια στην Ελλάδα και παρατηρεί πως αυτό «που βλέπουμε τώρα είναι κάτι διαφορετικό, επειδή υπάρχει και αυτή η παρότρυνση από τον Λευκό Οίκο και οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται ότι έχει αναβαθμιστεί η συμμαχία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ».

Be the first to comment on "Το επενδυτικό ενδιαφέρον των ΗΠΑ αποδείχτηκε ότι αυξάνεται σταθερά, τονίζει ο Δημ. Παπαδημητρίου"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*