Συνεχίζει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι η Καταλονία: Δεν απαντά στη Μαδρίτη για ανεξαρτησία

FILE PHOTO. People carry the Catalonian flags as they take part in the demonstration held in Tarragona, Catalonia. EPA, JAUME SELLARTFILE PHOTO. People carry the Catalonian flags as they take part in the demonstration held in Tarragona, Catalonia. EPA, JAUME SELLART

Η κυβέρνηση της Καταλονίας δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει τον αγώνα της για απόσχιση και θα δώσει την ίδια απάντηση στην κεντρική κυβέρνηση την Πέμπτη, όπως έκανε και χθες, δήλωσε ο εκπρόσωπός της.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται ενώ υπολείπονται δυο ημέρες έως ότου ο ηγέτης της Καταλονίας να απαντήσει στο αίτημα της Μαδρίτης να αλλάξει γνώμη για το εάν κήρυξε ή όχι ανεξαρτησία. Ο ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν δεν κατάφερε να αποσαφηνίσει τη θέση του χθες, αφού στις 10 Οκτωβρίου, ενώπιον του τοπικού κοινοβουλίου είχε δηλώσει ότι τα αποτελέσματα του απαγορευμένου δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου του δίνουν το δικαίωμα να κηρύξει την ανεξαρτησία της Καταλονίας, πριν σπεύσει να ανακοινώσει την «αναστολή» της διακήρυξης αυτής, προκειμένου να έχει συνομιλίες με την ισπανική κυβέρνηση. Τώρα έχει περιθώριο έως την Πέμπτη για να υπαναχωρήσει.

«Το να ενδώσουμε δεν εντάσσεται στα σενάρια αυτής της κυβέρνησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Καταλονίας Τζόρντι Τουρούλ. «Την Πέμπτη, δεν θα δώσουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που δώσαμε την Δευτέρα».

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

17/10/2017 15:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Μαδρίτη

Be the first to comment on "Συνεχίζει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι η Καταλονία: Δεν απαντά στη Μαδρίτη για ανεξαρτησία"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*