Νέο συμβάν με τοξικό καπνό σε κτήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες

A file photo showing European Union flag. EPA/OLIVIER HOSLETA file photo showing European Union flag. EPA/OLIVIER HOSLET

“Παρά τους ελέγχους και τις προφυλάξεις”, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου των Κρατών Μελών, “συνέβη ένα άλλο τεχνικό συμβάν σήμερα σε μία από τις κουζίνες του νέου κτιρίου Europa”.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία, το τεχνικό ζήτημα που αφορά τον αερισμό στις κουζίνες του κτιρίου Europa, προκάλεσε “επιβλαβείς καπνούς στις κουζίνες”, και έχει προκαλέσει και πάλι αναπνευστικά προβλήματα στο προσωπικό.

Οι Βέλγοι πυροσβέστες και οι ιατρικές υπηρεσίες επενέβησαν και σήμερα στο κτίριο και παρείχαν στο προσωπικό τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί προληπτική εκκένωση του προσωπικού που εργάζεται στο κτίριο Europa και μεταφορά του και πάλι στο παλίο κτίριο Justus Lipsius.

Όλες οι σχετικές υπηρεσίες της ΓΓΣ συνεργάζονται με τις αρμόδιες βελγικές υπηρεσίες για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ατόμων που εργάζονται στα κτίρια και η έρευνα σχετικά με την πηγή του προβλήματος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το περιστατικό αυτό δεν θα εμποδίσει τη συνέχιση της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (19-20 Οκτωβρίου), αναφέρει η ΓΓΣ.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 18/10/2017 14:34

Be the first to comment on "Νέο συμβάν με τοξικό καπνό σε κτήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*