Το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι “οι ΗΠΑ διαψεύδουν” τον Καμμένο για το κόστος αναβάθμισης των F-16

Το αεροπλάνο Ζευς F-16 BLK 52 της ομάδας επιδείξεων Demo της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. ΑΠΕ ΜΠΕ, Χάρης ΙορδανίδηςΤο αεροπλάνο Ζευς F-16 BLK 52 της ομάδας επιδείξεων Demo της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. ΑΠΕ ΜΠΕ, Χάρης Ιορδανίδης

Ο Πάνος Καμμένος «θολώνει τα νερά» κατά την πάγια πρακτική του, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του τομέα Άμυνας του κόμματος, με αφορμή την ανάρτηση του υπουργού Άμυνας στο τουίτερ ότι “Η οροφή για την αναβάθμιση των F-16 από τον προϋπολογισμό είναι 1,1δις € τα υπόλοιπα ποσά αφορούν προγράμματα βοήθειας και αντισταθμιστικά”.

«Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ τον διαψεύδει και δίνει το εκτιμώμενο κόστος στα 2,404 δισ., περιγράφει επιγραμματικά του τι θα προβλέπει η ενδεχομένη σύμβαση, κάνοντας αόριστη αναφορά για αντισταθμιστικά κατά τη φάση διαπραγματεύσεων» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, επισημαίνεται ότι στη ανακοίνωση της αμερικανικής πλευράς, δεν αναφέρεται πουθενά η βιομηχανική επιστροφή της προμήθειας στην χώρα κατά παρέκκλιση της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανικής Στρατηγικής (ΕΑΒΣ) την οποία ο ίδιος ο κ. Καμμένος πρόσφατα εξέδωσε και δεν προβλέπεται να δοθεί στην αμυντική βιομηχανία κατασκευαστικό έργο, ούτε προβλέπεται καμία μεταφορά τεχνογνωσίας στην αμυντική βιομηχανία. Δεν υπάρχει επίσης πρόβλεψη επαναπώλησης ή και επαναχρησιμοποίησης του πλήθους των τοποθετημένων υποσυστημάτων που θα αντικατασταθούν εξ αιτίας της αναβάθμισης.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

18/10/2017 21:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Be the first to comment on "Το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι “οι ΗΠΑ διαψεύδουν” τον Καμμένο για το κόστος αναβάθμισης των F-16"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*