Επανέρχεται η Τουρκία: Θα κλείσει τα σύνορα με ιρακινό Κουρδιστάν σε συνεργασία με Βαγδάτη

FILE PHOTO. A Kurdish man waits in front of the Habur border gate. EPA/SEDAT SUNA\FILE PHOTO. A Kurdish man waits in front of the Habur border gate. EPA/SEDAT SUNA\

Η Τουρκία θα κλείσει σταδιακά τα συνοριακά περάσματα με το  ιρακινό Κουρδιστάν σε συντονισμό με την ιρακινή κεντρική κυβέρνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρόεδρου Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ αναμένεται να επισκεφθεί τη Βαγδάτη την Κυριακή προκειμένου να συναντηθεί με τον ιρακινό ομόλογό του Χάιντερ αλ-Αμπάντι.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου είπε επίσης πως η Τουρκία έχει λάβει αίτημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την επίλυση μια κλιμακούμενης αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών, μετά τη σύλληψη ενός εργαζόμενου στο αμερικανικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε πως η συνεργασία ανάμεσα στην Τουρκία και στις ΗΠΑ, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, στον πόλεμο κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος δεν είναι επαρκής και πρόσθεσε πως η συνεχιζόμενη κρίση με την έκδοση βίζας δεν είναι περίπλοκη και «θα μπορούσε να επιλυθεί μέσα σε μία ημέρα».

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

12/10/2017 12:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Άγκυρα

Be the first to comment on "Επανέρχεται η Τουρκία: Θα κλείσει τα σύνορα με ιρακινό Κουρδιστάν σε συνεργασία με Βαγδάτη"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*