Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον στη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με Αμερικανούς επιχειρηματίες

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , συνομιλεί με Γερουσιαστές σε συνάντηση που είχαν, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών του με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea BonettiΟ πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , συνομιλεί με Γερουσιαστές σε συνάντηση που είχαν, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών του με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με επενδυτές και επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ -παρουσία και του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ- οι οποίοι, όπως σημειώνουν οι πηγές της κυβέρνησης, δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκπρόσωποι από σημαντικά επενδυτικά funds τόνισαν στη συζήτηση ότι η ώρα είναι κατάλληλη για να «πέσουν» χρήματα στην ελληνική οικονομία, η οποία συνιστά μία μοναδική ευκαιρία την περίοδο που πλέον ανακάμπτει.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, στελέχη από τη Marathon AssetManagement, με αξία χαρτοφυλακίου ανώ των 15 δισ. δολαρίων, της ABS που διαχειρίζεται κεφάλαια της τάξης των 5 δισ. της Silver Point Capital, με αξία κοντά στα 10 δισ. και της Greylock Capital, με αξία άνω του 1 δισ.

Ο πρωθυπουργός ανέλυσε τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε τη σημασία της στήριξης στον τομέα των επενδύσεων από τις ΗΠΑ, ειδικά από δω και πέρα, αφού ακούστηκε και από τα πλέον αρμόδια χείλη μετά τη συνάντηση στον Λευκό Οίκο.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

18/10/2017 12:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Be the first to comment on "Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον στη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με Αμερικανούς επιχειρηματίες"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*