Μπορούμε να προχωρήσουμε με ή χωρίς το ΔΝΤ, αλλά είναι δύσκολη η συνεργασία, λέει ο Ευκλείδης

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον καθηγητή Χάρη Μυλωνά. Φωτογραφία ΛΕΝΑ ΑΡΓΥΡΗΟ Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον καθηγητή Χάρη Μυλωνά. Φωτογραφία ΛΕΝΑ ΑΡΓΥΡΗ

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε το βράδυ της Πέμπτης ότι η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματος με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συμμετέχει ή να μη συμμετέχει σε αυτό.

Αλλά πρόσθεσε πως «είναι πολύ δύσκολο να δουλέψουμε με έναν οργανισμό που έχει το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω» από αυτό.

Σύμφωνα με αναρτήσεις Ελλήνων ανταποκριτών στις ΗΠΑ στο Twitter, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στην οποία συμμετείχε ο κ. Τσακαλώτος στο Elliot School of International Affairs με θέμα το πού πάει η Ευρώπη, ο υπουργός είπε επίσης χαρακτηριστικά πως πρόσφατα «υποστήριξα στο Eurogroup ότι πρέπει να αλλάξουμε τους κανόνες ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες και δεν γέλασε κανένας γι’ αυτό», κάτι που ο ίδιος έκρινε πως αποτελεί μια ένδειξη πως «προχωράμε».

Ακόμη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε πως ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αντιλαμβάνεται πως υπάρχει θέμα με την ανάπτυξη στην ευρωζώνη.

Be the first to comment on "Μπορούμε να προχωρήσουμε με ή χωρίς το ΔΝΤ, αλλά είναι δύσκολη η συνεργασία, λέει ο Ευκλείδης"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*