Απόψε αποφασίζουν οι Χριστιανοδημοκράτες για υποψηφιότητα Σόιμπλε ως προέδρου της Βουλής

German Finance Minister Wolfgang Schauble. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON.German Finance Minister Wolfgang Schauble. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON.

Στην υποψηφιότητα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη θέση του Προέδρου του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου αναμένεται να καταλήξει απόψε και επισήμως η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίασης.

Σύμφωνα με τη γερμανική κοινοβουλευτική παράδοση, η μεγαλύτερη Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει το προβάδισμα στο δικαίωμα πρότασης υποψηφίου Προέδρου του Σώματος, η οποία θα γίνει επισήμως κατά την πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας, στις 24 Οκτωβρίου.

Ο κ. Σόιμπλε αναμένεται να εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία, καθώς ήδη έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να τον στηρίξουν τόσο οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) όσο και οι Φιλελεύθεροι (FDP). Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών είναι σήμερα ο αρχαιότερος βουλευτής της Bundestag, με θητεία 45 ετών και το κύρος του θεωρείται ιδιαίτερα χρήσιμο, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της νέας πραγματικότητας, με την είσοδο της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) για πρώτη φορά στη Βουλή.

Ο Ομάδα των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), αποφάσισε, έπειτα από εσωτερική ψηφοφορία, να προτείνει τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, ο οποίος επικράτησε του πρώην υπουργού Μεταφορών Πέτερ Ραμσάουερ.

Χρέη μεταβατικού υπουργού Οικονομικών μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση έχει διαρρεύσ

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

17/10/2017 15:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φ. Καραβίτη
Βερολίνο

Be the first to comment on "Απόψε αποφασίζουν οι Χριστιανοδημοκράτες για υποψηφιότητα Σόιμπλε ως προέδρου της Βουλής"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*