Το Κυπριακό βασικό θέμα στην συνάντηση Κοτζιά με γ.γ. ΟΗΕ απόψε στη Νέα Υόρκη

Για Κυπριακό και άλλα θέματα ελληνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος, θα συνομιλήσουν ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς με τον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη. Φωτογραφία ελληνικό ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝΓια Κυπριακό και άλλα θέματα ελληνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος, θα συνομιλήσουν ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς με τον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη. Φωτογραφία ελληνικό ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Το Κυπριακό και άλλα θέματα ελληνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος, θα είναι στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη, μια μέρα πριν από την έναρξη των εργασιών της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πηγές των ΗΕ, ο κ. Γκουτέρες περιμένει να ακούσει τις απόψεις όλων των πλευρών που εμπλέκονται στο Κυπριακό ως προς τα ενδεχόμενα επόμενα βήματα για επίτευξη προόδου στο θέμα μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται από χθες στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, στις εργασίες της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Στο πλαίσιο της Συνόδου, από αύριο έως και την Παρασκευή θα έχει μαραθώνιο επαφών τόσο με ξένους ομολόγους του όσο και με εκπροσώπους διεθνών και περιφερειακών οργανισμών, ενώ θα μετάσχει στη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. και σε σειρά συναντήσεων Υψηλού Επιπέδου, στις οποίες θα έχει την ευκαιρία να προβάλει τις ελληνικές θέσεις, σε ευρωπαϊκά, περιφερειακά και διεθνή θέματα. Το πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της 22ας Σεπτεμβρίου, με την εκφώνηση της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

17/09/2017 16:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σοφία Αραβοπούλου
Νέα Υόρκη

Be the first to comment on "Το Κυπριακό βασικό θέμα στην συνάντηση Κοτζιά με γ.γ. ΟΗΕ απόψε στη Νέα Υόρκη"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*