Νέος συναγερμός στη Ρωσία για βόμβες: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Μόσχα

Οι εργαζόμενοι Ρώσοι σε ποσοστό που αγγίζει το 50% πιστεύουν ότι πρωτίστως η διαφθορά είναι αυτή που εμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη ενώ διαπιστώνουν επιδείνωση της οικονομίας. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ που εικονίζει το Κρεμλίνο. EPA/MAXIM SHIPENKOVΟι εργαζόμενοι Ρώσοι σε ποσοστό που αγγίζει το 50% πιστεύουν ότι πρωτίστως η διαφθορά είναι αυτή που εμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη ενώ διαπιστώνουν επιδείνωση της οικονομίας. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ που εικονίζει το Κρεμλίνο. EPA/MAXIM SHIPENKOV

Οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας, εκκένωσαν 20 κτίρια στη Μόσχα, μετά τις πληροφορίες, ότι σ αυτά έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί οι οποίο έχουν προγραμματισθεί να εκραγούν, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή των δυνάμεων ταχείας επέμβασης.

Συνολικά απομακρύνθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι, από 20 κτιριακές εγκαταστάσεις και δημόσιους χώρους της ρωσικής πρωτεύουσας ανέφερε η πηγή με βάση κάποιες πρώτες εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εκκενώθηκαν τα εμπορικά κέντρα, «Αμφίπολης Σίτι», «Μετρόπολις» , «Γκόραντ», «Σέλκοβο», «Φεστιβάλ», «Βαρσάφσκι», «GUM», «Κοζέβνικι» και άλλα. Ελέγχονται επίσης οι τρεις σιδηροδρομικοί σταθμοί, του Κιέβου του Λένινγκραντ και του Καζάν, ενώ εκκενώθηκε και το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σέτσενοφ.

Οι αρχές ασφαλείας της Μόσχας επισημαίνουν ότι όλοι οι χώροι ελέγχονται με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων στον εντοπισμό εκρηκτικών, όπως και ότι όλα τα απειλητικά τηλεφωνήματα για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στις εν λόγω κτιριακές εγκαταστάσεις έγιναν ταυτόχρονα, ενώ τα τηλεφωνήματα συνεχίζονται.

«Προφανώς, όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια τηλεφωνική τρομοκρατία, αλλά παρόλα αυτά όλες οι απειλές πρέπει να ελεγχθούν» , δήλωσε η ίδια πηγή.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

13/09/2017 18:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ TASS
Μόσχα

Be the first to comment on "Νέος συναγερμός στη Ρωσία για βόμβες: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Μόσχα"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*