Κατά τα άλλα κατηγορούσαν τη Χίλαρι: Ο γαμπρός του Τραμπ είχε ιδιωτικό λογαριασμό email

File Photo: White House Senior Advisor to the President for Strategic Planning Jared Kushner (L) and his wife and President Donald Trump's daughter Ivanka Trump walk down the West Wing Colonnade at the White House in Washington, DC, USA, 10 February 2017. EPA, Chip Somodevilla / POOL AFP OUTFile Photo: White House Senior Advisor to the President for Strategic Planning Jared Kushner (L) and his wife and President Donald Trump's daughter Ivanka Trump walk down the West Wing Colonnade at the White House in Washington, DC, USA, 10 February 2017. EPA, Chip Somodevilla / POOL AFP OUT

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ και ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, χρησιμοποιεί έναν ιδιωτικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παράλληλα με τον επίσημο λογαριασμό του στην αμερικανική προεδρία για να ανταλλάσσει μηνύματα με άλλα κυβερνητικά στελέχη, έγραψε την Κυριακή το διαδικτυακό ειδησεογραφικό περιοδικό Politico.

Σύμφωνα με το περιοδικό τα μηνύματα που έχει στείλει ο Κούσνερ από τον ιδιωτικό του λογαριασμού αφορούσαν την κάλυψη των ΜΜΕ, τον προγραμματισμό εκδηλώσεων και άλλα θέματα. Δικηγόρος του Κούσνερ δήλωσε πως ο πελάτης του τηρεί τους κανόνες για την τήρηση αρχείου και την κυβερνητική διαφάνεια προωθώντας όλα τα μηνύματα που λαμβάνει και στέλνει στον επίσημο λογαριασμό του.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2016, ο ρεπουμπλικάνος είχε επιτεθεί επανειλημμένα εναντίον της δημοκρατικής αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον διότι χρησιμοποιούσε έναν ιδιωτικό διακομιστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επί των ημερών του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα.

Ορισμένα από αυτά τα μηνύματα κρίθηκε αργότερα ότι περιείχαν στοιχεία διαβαθμισμένα ως εμπιστευτικά ή απόρρητα. Ο Τραμπ μαζί με το πλήθος φώναζαν «βάλτε τη φυλακή» κατά τη διάρκεια της εκστρατείας και τον Οκτώβριο είχε απειλήσει ότι θα την φυλάκιζε αν εκλεγόταν πρόεδρος. Κατόπιν είπε ότι δεν θα ζητήσει να της ασκηθεί δίωξη.

Το Politico αναφέρει ότι και άλλοι ανώτεροι συνεργάτες του Τραμπ χρησιμοποιούν επίσης ιδιωτικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανάμεσά τους ο πρώην προσωπάρχης της προεδρίας Ράινς Πρίμπους, ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής της προεδρίας Στιβ Μπάνον και ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα Γκάρι Κον.

Πολλά άλλα στελέχη της αμερικανικής προεδρίας εξάλλου χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους κινητά τηλέφωνα για να επικοινωνούν με δημοσιογράφους και άλλους με κλήσεις ή μηνύματα.

25/09/2017 04:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Be the first to comment on "Κατά τα άλλα κατηγορούσαν τη Χίλαρι: Ο γαμπρός του Τραμπ είχε ιδιωτικό λογαριασμό email"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*