Ένα κορίτσι σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα αστυνομικών στην Κένυα

Police officers stand by as supporters of the opposition leader Raila Odinga gahter on the street to protest in Kawangware. EPA/DAI KUROKAWA.Police officers stand by as supporters of the opposition leader Raila Odinga gahter on the street to protest in Kawangware. EPA/DAI KUROKAWA.

Η κυριότερη οργάνωση στην Κένυα για την επιτήρηση των εκλογών, η ELOG, ανέφερε σήμερα πως δεν βρήκε κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει την υπόθεση ότι στις εκλογές που διεξήχθησαν αυτή την εβδομάδα σημειώθηκε νοθεία ή ότι τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν δεν είναι ακριβή, όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τις προβολές της παράλληλης καταμέτρησης των ψήφων που διενήργησε η ELOG, ο Πρόεδρος Ουχούρου Κενιάτα συγκέντρωσε το 54% των ψήφων και σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση το 54,3%. Η διαφορά αυτή εμπίπτει στο περιθώριο λάθους (1,9 εκατοστιαίες μονάδες) της οργάνωσης, ανέφερε η ELOG.

Στο μεταξύ, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε σήμερα πως ένα κορίτσι σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομικών κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων για την καταστολή των διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται κατά της επανεκλογής του Κενιάτα.

«Το κορίτσι χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα σε ένα μπαλκόνι, την ώρα που σημειώνονταν σποραδικά πυρά από την αστυνομία», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο αυτόπτης μάρτυρας που δήλωσε μόνο το μικρό του όνομα.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν με σφαίρες τη νύκτα στην Κένυα κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων

12/08/2017 12:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ναϊρόμπι, Kenya

Be the first to comment on "Ένα κορίτσι σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα αστυνομικών στην Κένυα"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*