Τώρα μπαίνουμε στην καρδιά των διαπραγματεύσεων για το Brexit, λέει ο Μπαρνιέ

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Brexit από την πλευρά των Ευρωπαίων, Μισέλ Μπαρνιέ. ΚΥΠΕ.Ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Brexit από την πλευρά των Ευρωπαίων, Μισέλ Μπαρνιέ. ΚΥΠΕ.

Ευρωπαίοι και Βρετανοί διαπραγματευτές συναντώνται σήμερα για τον πρώτο πλήρη γύρο διαπραγματεύσεων για το Brexit με την δέσμευση «να ξεκινήσουν τη δουλειά» για την διαμόρφωση των όρων του διαζυγίου του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τον περασμένο μήνα κάναμε μία καλή αρχή, αλλά τώρα μπαίνουμε στην ουσία του θέματος», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στις συνομιλίες όπου τον υποδέχθηκε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μισέλ Μπαρνιέ.

«Για μας είναι απίστευτα σημαντικό να κάνουμε τώρα πρόοδο», πρόσθεσε ο βρετανός υπουργός, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει το Λονδίνο στις συνομιλίες του περασμένου μήνα κατά τις οποίες συμφωνήθηκε η ατζέντα των διαπραγματεύσεων.

«Τώρα μπαίνουμε στην καρδιά του θέματος. Πρέπει να εξετάσουμε και να συγκρίνουμε τις θέσεις μας για να καταγράψουμε πρόοδο», δήλωσε από την πλευρά του ο Μισέλ Μπαρνιέ.

Και οι δύο αρνήθηκαν να κάνουν άλλες δηλώσεις διευκρινίζοντας ότι θα ενημερώσουν τα μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη έπειτα από την ολοκλήρωση του γύρου των συνομιλιών.

17/07/2017 11:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βρυξέλλες, Belgium

Be the first to comment on "Τώρα μπαίνουμε στην καρδιά των διαπραγματεύσεων για το Brexit, λέει ο Μπαρνιέ"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*