Η αλήθεια για την κυπριακή τραγωδία του 1974 δεν βρίσκεται στον Φάκελο της Κύπρου…

Μεταφέρθηκε από την Ελλάδα στο Κτίριο της Κυπριακής Βουλής μέσα σε 11 αριθμημένες κούτες με 134 φακέλους όλο το υλικό που αφορά τον Φάκελο της Κύπρου, Λευκωσία 13 Ιουλίου 2017. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥΜεταφέρθηκε από την Ελλάδα στο Κτίριο της Κυπριακής Βουλής μέσα σε 11 αριθμημένες κούτες με 134 φακέλους όλο το υλικό που αφορά τον Φάκελο της Κύπρου, Λευκωσία 13 Ιουλίου 2017. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Δεν γνωρίζω ποιος είχε αυτή τη φαεινή ιδέα της παράδοσης του περίφημου «Φακέλου της Κύπρου» από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στην Κυπριακή Βουλή. Αλλά όποιος και αν την είχε -με το συμπάθιο, με όλο το σεβασμό και χωρίς παρεξήγηση- πρέπει να μας θεωρεί όλους, μα όλους βλάκες.

Σαράντα τρία (43) χρόνια από την τουρκική εισβολή -σε λίγες μέρες θα βαδίζουμε στο 44ο έτος τουρκικής κατοχής- παραδόθηκαν στον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, έντεκα αριθμημένα κιβώτια, που περιέχουν 134 φακέλους, αντίγραφα των οποίων -όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση- βρίσκονται στην Βουλή των Ελλήνων.

Σύμφωνα πάντα με την επίσημη πληροφόρηση, τα 11 αυτά κιβώτια περιέχουν τις καταθέσεις 88 μαρτύρων στην Ολομέλεια της Ειδικής Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον Φάκελο της Κύπρου, όπως και τις καταθέσεις 45 μαρτύρων στην Υποεπιτροπή για τη δημιουργία του πορίσματος, καθώς και τα συνοδευτικά έγγραφα, τα οποία κατατέθηκαν από τους μάρτυρες.

 • Σε 11 κιβώτια, λοιπόν, «έκλεισαν» την προδοσία της χούντας, την τουρκική εισβολή και κατοχή, τις ευθύνες των ξένων, αλλά και τις ευθύνες κάποιων Ελλήνων πολιτικών, που έπαιξαν το παιγνίδι της ξενοκίνητης χούντας μέχρι την επιστροφή της Δημοκρατίας στη χώρα που γεννήθηκε. Διότι ο κάθε μάρτυρας (και ψευδομάρτυρας) είπε το μακρύ του και το κοντό του, ο καθένας κάλυψε τον κομματικό χώρο από τον οποίο προερχόταν, και η μόνη που υπέφερε από το θέατρο του παράλογου, που παίχθηκε στην Ελληνική Βουλή, ήταν η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Το πόρισμα είναι μία κακή έκθεση «ιδεών», που δεν απαντά τα βασανιστικά ερωτήματα, που ακόμα και σήμερα, απασχολούν όλους τους Κύπριους. Γιατί διαπράχθηκε το διπλό έγκλημα εναντίον της Μεγαλονήσου; Για τους νεότερους να πούμε ότι προηγήθηκε το χουντικό πραξικόπημα εναντίον του ξεροκέφαλου Μακάριου και ακολούθησε η τουρκική εισβολή. Ήταν ένα δίδυμο έγκλημα, μία άνευ προηγουμένου προδοσία της χούντας του Δημήτριου Ιωαννίδη, που πέθανε χωρίς να πει ποτέ δημόσια ποιος τον εξαπάτησε. Αυτή ήταν η φράση του, όταν συνάντησε τους Αμερικανούς απεσταλμένους του Χένρι Κίσιγκερ. Στη συνέχεια, έσπασε ότι είχε μπροστά του, είπε ότι σαν τον Διγενή Ακρίτα θα καταλάβει την …Κωνσταντινούπολη και χάθηκε μέσα στη νύχτα… Η Κύπρος στο μεταξύ στηνόταν στον σταυρό.

 • Όσοι ερευνήσαμε τα έγγραφα του τότε Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, δεν έχουμε καμία αμφιβολία για τα όσα συνέβησαν εκείνη την μοιραία εβδομάδα για το Νησί της Αφροδίτης. Το μεγάλο κακό ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου 1974 με την ανατροπή του Μακάριου, συνεχίστηκε στις 20 Ιουλίου όταν η Τουρκία πάτησε το πόδι της στην Κερύνεια, και ολοκληρώθηκε στις 14 Αυγούστου 1974, με τη δεύτερη εισβολή, όταν καταλήφθηκε και η Αμμόχωστος… Η κατοχή συνεχίζεται μέχρι σήμερα και κανένα άνοιγμα, κανενός Φακέλου της Κύπρου δεν αλλάζει την οδυνηρή κατάσταση. Διότι απλούστατα, δεν περιέχεται σ’ αυτά τα 11 κιβώτια καμία απάντηση στα βασανιστικά ερωτήματα των Κυπρίων πολιτών.

Η Αθήνα και η Λευκωσία, κατά βάθος, δεν ήθελαν ποτέ να μαθευτεί η αλήθεια. Θυμάμαι, πολύ νέος δημοσιογράφος το 1977, τρία χρόνια μετά την τραγωδία, που άκουσα για πρώτη φορά ότι από το άνοιγμα του Φακέλου της Κύπρου «θα δοκιμάζονταν οι σχέσεις με μεγάλη φίλη και σύμμαχο χώρα». Εννοούσαν, βεβαίως, την Αμερική, αλλά δεν τολμούσαν να εκστομίσουν καν το όνομά της. Βλακείες. Υπάρχει ένας άνθρωπος, εκτός των πληρωμένων κονδυλοφόρων της Λευκωσίας, που να πιστεύει ότι η Αμερική του Κίσιγκερ είναι αθώα; ΚΑΝΕΝΑΣ. Τα έγγραφά του βοούν. Έχω στην κατοχή μου εκατοντάδες σελίδες αυτών των εγγράφων, τα οποία κέρδισε η ερευνητική μας ομάδα με μαγκιά -δεν μας τα χάρισε κανείς. Σε όποιον τα έδωσα και τα διάβασε κυριαρχήθηκε από κατάθλιψη.

Η Ελληνική Βουλή δεν έκανε καν τον κόπο να τα ζητήσει -και θα τα δίναμε δωρεάν- για να συμπεριληφθούν στον Φάκελο της Κύπρου. Διότι τα τότε μέλη της Επιτροπής δεν ήθελαν να θίξουν την Αμερική, η οποία είχε παραχωρήσει ήδη σε ερευνητές, με απόλυτα νόμιμο τρόπο, τα δικά της έγγραφα. Η αντίστοιχη Επιτροπή της Κύπρου, έστειλε ένα ερευνητή στα αμερικανικά αρχεία, μάζεψε ότι σκάρτο απέμεινε από το δικό μας σάρωμα και επέστρεψε στη Λευκωσία. Ήταν άνθρακες ο θησαυρός και πεταμένα τα χρήματα που ξόδεψαν.

Όσοι ασχολούνται και σήμερα με τον «Φάκελο της Κύπρου» ψάχνουν ψύλλους στα άχυρα. Δεν υπάρχει τίποτα σ’ αυτά τα 11 κιβώτια που δεν γνωρίζουμε. Όποιος τα διαβάσει δεν θα διαφωτιστεί. Δεν ξέρει ποιος είναι ο ένοχος, διότι όλοι βγήκαν αθώοι. Υπήρχαν μέλη της Επιτροπής τότε, που επιχείρησαν να αποενοχοποιήσουν την προδοτική χούντα. Υπήρχαν και άλλοι που άφησαν υπονοούμενα εναντίον πολιτικών. Και ελάχιστοι τόλμησαν να μιλήσουν για το σχέδιο του Κίσιγκερ, που μετέφερε στον Ιωαννίδη ο Ελληνοαμερικανός πράκτορας Γκας Λάσκαρης Αβρακώτος, ο οποίος αργότερα αναμείχθηκε και στην υπόθεση του Οσάμα μπιν Λάντεν και της αλ Κάιντα.

Αντιπροσώπευε ο Αβρακώτος την επίσημη Αμερική; Βεβαίως. Κόμπαζε -και ορθώς τα έλεγε- ότι κυβερνούσε την Ελλάδα. Αυτός έδωσε το «πράσινο φως» στον Ιωαννίδη για να προχωρήσει στην εκτέλεση του πραξικοπήματος και στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Μακάριου.

Μετά από το πραξικόπημα, η υλοποίηση του σχεδίου ήταν μία εύκολη υπόθεση, αφού μόνο οι δυνάμεις του Βάσου Λυσσαρίδη αντιστάθηκαν στη χουντική λαίλαπα. Όλοι οι υπόλοιποι, έδειξαν πλήρη υποταγή.

Ο Φάκελος της Κύπρου, λοιπόν, είναι όπως τον φούρνο του Χότζα… Χρησιμοποιείται από τις κατά καιρούς κυβερνήσεις στην Αθήνα και τη Λευκωσία, βασικά για αποπροσανατολισμό. Με όλο τον σεβασμό στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, και τον ομόλογό του της Κύπρου, το σκηνικό που θα στηθεί σήμερα στη Λευκωσία, εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά όχι την αλήθεια. Διότι η αλήθεια για την κυπριακή τραγωδία δεν βρίσκεται στον Φάκελο της Κύπρου… Πρόκειται για μία απάτη…

8 Comments on "Η αλήθεια για την κυπριακή τραγωδία του 1974 δεν βρίσκεται στον Φάκελο της Κύπρου…"

 1. Τα κιβώτια με τους φακέλους εμπεριέχουν όλα τα τραγικά συμβάντα πριν και μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ’74, που εξέπεμψαν το πράσινο φως για την μακροχρόνια σχεδιαζόμενη εισβολή και κατάληψη τμήματος της μαρτυρικής Κύπρου από την Τουρκία. Όλα αυτά υπήρξαν μοιραία για τον ανυπεράσπιστο Κυπριακό Ελληνισμό, μετά από επισωρευμένα λάθη επί λαθών με διχογνωμίες, παλινδρομήσεις έως αστοχίες και συμφέροντα φιλόδοξων έως κοντόφθαλμων πολιτικών, παραστρατιωτικών ηγετίσκων, στρατιωτικών, δημοκρατικών κυβερνήσεων και αντιδημοκρατικών καθεστώτων, ποικιλόχρωμων κομματαρχών και κομμάτων καθ΄ όλη την περίοδο από το 1956 μέχρι την μοιραία κορύφωση της τραγωδίας το ’74. Σήμερα, η ταφόπετρα της τραγωδίας προετοιμάζεται με συμβολή των όπου Γης Ανανιστών και οπαδών της «όποιας λύσης» σε Κύπρο και Ελλάδα, όπου γινόμαστε μάρτυρες σε μια αλα-τούρκα προσπάθεια ομοσπονδοποίησης της Κύπρου με οριστικό γεωστρατηγικό έλεγχό της από την Τουρκία. Κατά το κοινώς λεγόμενο «είναι πολλά τα λεφτά…».

  • Γεώργιος-Χαράλαμπος Κατρακίλης | July 15, 2017 at 3:28 PM | Reply

   Επίτρεψέ μου φίλτατε κύριε Φωτιάδη, να διαφωνήσω τόσον προς το σχόλιόν σου, όσον καί προς τα υπόλοιπα σχόλια, διότι τα θεωρώ μερικά καί άρα τμηματικά του ευρυτέρου προβλήματος. Το Κυπριακόν πρόβλημα, δεν πρέπει να εστιάζεται στην περίοδο των ελαχίστων νεωτέρων δεκαετιών, όπως πράττουν οι περισσότεροι, διότι αυτό αφαιρεί την εξήγηση κρισίμων δεδομένων. Έτσι, χάριν πραγματικής εξετάσεως του Κυπριακού, οφείλουμε να διερευνήσουμε το Κυπριακόν ζήτημα, πλέον των δύο καί ημίσεων χιλιετιών, προς κατανόησίν του. Έτσι, παραθέτω ένα συνοπτικόν χρονικόν της Κυπριακής Ιστορίας.
   περίπου 1.200π.α.χ.χ.: Η Κύπρος υπό τον βασιλέαν Κινύρα αποστέλλει έναν θώρακα ως δώρο προς τον Αγαμέμνονα καί πενήντα(50) πλοία στους Αχαιούς κατά της Τροίας, εκ των οποίων ένα πραγματικόν καί τα τεσσαράκοντα εννέα(49) με κούκλους αντί για ναύτες.
   1.200-550π.α.χ.χ.: Πολιτιστική ανάπτυξη της Κύπρου.
   Περίπου 550π.α.χ.χ.: Ο Αιγύπτιος βασιλιάς Άμασις καταλαμβάνει την Κύπρο.
   525π.α.χ.χ.: Οι Πέρσες υπό τον Καμβύση κυριεύουν την Αίγυπτον. Έτσι πλέον η Κύπρος μετατρέπεται σε Περσική επαρχία.
   525-331π.α.χ.χ.: Περσική κυριαρχία στην Κύπρο
   331-323π.α.χ.χ.: Η Κύπρος υπό τον Αλέξανδρον Γ΄Μακεδόνα.
   323-30π.α.χ.χ.: Ελληνιστική περίοδος
   323-306π.α.χ.χ.: Η Κύπρος υπό την κυριαρχία των διαδόχων του Αλεξάνδρου
   306π.α.χ.χ.-58π.α.χ.χ.: Η Κύπρος υπό την κυριαρχίαν των Πτολεμαίων.
   58π.α.χ.χ.-395μ.α.χ.χ.: Ρωμαϊκή κυριαρχία στην Κύπρο.
   395-1.183μ.α.χ.χ.: Η Κύπρος εντός του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους(“Βυζαντίου”)
   1.183-1.191μ.α.χ.χ.: Η Κύπρος υπό τον Ισαάκιον Κομνηνόν.
   1.191-1.192μ.α.χ.χ.: Πρώτη Αγγλοκρατία στην Κύπρο υπό τον Ριχάρδο Α΄ Λεοντόκαρδο.
   1.192-1.489μ.α.χ.χ.: Η Κύπρος υπό τον Γαλλικόν οίκον Λουζινιάν.
   1.489-1.571μ.α.χ.χ.: Βενετοκρατία στην Κύπρο.
   1.571-1.878μ.α.χ.χ.: Οθωμανοκρατία στην Κύπρο.
   1.878-1.960μ.α.χ.χ.: Δεύτερη Αγγλοκρατία στην Κύπρο.
   1.960μ.α.χ.χ.-σήμερα: Κυπριακή Δημοκρατία.

   Επίσης, πέραν της ιστορικής διαρθρώσεως της κυπριακής ιστορίας, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, ότι στην Κύπρο, εγκατεστάθησαν διάφοροι πληθυσμοί. Έτσι, ενημερωτικώς αναφέρουμε την εγκατάστασιν των Εβραίων αρχικώς την περίοδον 70-117μ.α.χ.χ., εκδιωχθέντων κατ’ απόφασιν του Ρωμαίου αυτοκράτορος Αδριανού, μετά την εξέγερσή τους του 115-117μ.α.χ.χ. καί τις σφαγές τους στην Κύπρο. Επανεγκατεστάθησαν μετά την άρσιν της σχετικής απαγόρευσης από τον Κωνσταντίνον Α΄(324-337μ.α.χ.χ.). Στη διάρκεια της Οθωμανοκρατίας, πολλοί εξισλαμίσθησαν καί είναι οι γνωστοί “ντονμέδες”.
   Επίσης, αναφέρουμε την εγκατάστασιν Αρμενίων, ήδη από των Ελληνιστικών χρόνων, των
   Μαρωνιτών κατά τον έβδομον, τον όγδοον καί τον δωδέκατον μεταχριστιανικόν αιώνα στην Κύπρο.
   Οι Τσιγγανόγυφτοι εγκατεστάθησαν στην Κύπρο κατά τους τελευταίους αιώνες, περί τον δέκατον έκτον αιώνα, ενώ διαιρούνται αναλόγως της θρησκείας τους σε “Τουρκογύφτους” καί σε χριστιανούς.
   Ακόμα, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης των Λουζινιάν, εγκατεστάθησαν διάφοροι δυτικοί, κατά βάσιν Ρωμαιοκαθολικοί, οι οποίοι έφυγαν μετά την κατάληψιν της Κύπρου απο τους Οθωμανούς. Οι ελάχιστοι εναπομείναντες εξισλαμίσθησαν ή εγιναν ορθόδοξοι χριστιανοί καί είναι οι λεγόμενοι “Φράγκοι”/”Λεβαντίνοι”.
   Επίσης, ως αποτέλεσμα της ανάμειξης των “ντονμέδων” καί των εξισλαμισμένων “Λεβαντίνων”/”Φράγκων” είναι οι καλούμενοι “Φραγκοεβραίοι”, εκ των οποίων κατά μίαν εκδοχήν είναι απόγονος ο Ραούφ Ντενκτάς.
   Ακόμα, η συντριπτική πλειοψηφία των “Τουρκοκυπρίων” είναι εξισλαμισμένοι Έλληνες, όπως απέδειξε σχετική ανθρωπολογική έρευνα. Επομένως, η Τουρκία δεν έχει ούτε κάν εθνολογικά δικαιώματα επί της Κύπρου, ως εγγυήτρια μειονότητος. Άρα, οι όποιες “εγγυήσεις” της πρέπει να καταργηθούν καί περί αυτού ακριβώς του λόγου.
   Καί αν θέλουμε πραγματική ευκαιρία περί συνενώσεως της Ελάδος καί της Κύπρου, αυτή δόθηκε μόνον άπαξ έως τώρα, την 16ην/29ην Οκτωβρίου 1.915μ.α.χ.χ., όταν η Αγγλία, προέτεινε στη φιλοβασιλική κυβέρνηση την άνευ όρων παραχώρησιν της Κύπρου, με μόνον όρον την ένοπλον υποστήριξιν προς την Σερβίαν καί η προδοτική φιλοβασιλική κυβέρνηση του Αλεξάνδρου Ζαΐμη την 21ην Οκτωβρίου/3ην Νοεμβρίου 1.916μ.α.χ.χ., απέρριψε την πρότασιν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Όλες οι άλλες μετέπειτα διπλωματικές προτάσεις, ήσαν απλώς προτάσεις είτε περί διχοτομήσεως της Κύπρου είτε περί συγκυριαρχίας είτε περί καθεστώτος υποτελείας εντός της Αγγλικής κυριαρχίας, απορρίπτουσες πάσαν περίπτωσιν πλήρους ενώσεως της Κύπρου με την Ελλάδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Μόνον εφ’ όσον κατανοηθεί αυτό, θα κατανοηθούν όλα τα υπόλοιπα προσκήνια καί παρασκήνια, ενώ πρέπει να συνυπολογίζουμε καί τα ποικίλα σχέδια περί Κύπρου των Τούρκων, ήδη από του 1.920μ.α.χ.χ., καθώς καί τα σιωνιστικά σχέδια εκ του ιδρυτικού συνεδρίου της Βασιλείας, του γνωστού περί των πρωτοκόλλων των σοφών της Σιών, τα οποία πολλοί θεωρούν ως πλαστά.-

 2. Μια δημοσίευση με θάρρος, γνώση και πατριωτισμό. Οφείλω όμως να σημειώσω ότι προσωπικά θεωρώ πως ακόμη σήμερα ως λαός παραμένουμε στην ανάγνωση της Ιστορίας με τον ψυχισμό του παιδιού Δημοτικού. Στην Ιστορία δεν υπάρχουν “καλοί” και “κακοί” αλλά νικητές και νικημένοι. Η ήττα δεν προέρχεται από μία “κακιά στιγμή” ή έναν Εφιάλτη αλλά από μια σωρεία μικρών και μεγάλων λαθών και την διάλυση του συστήματος. Οφείλω να αναγνωρίσω ότι δεν “χαρίζεστε” στους υπεύθυνους του Αττίλα Ι, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Αττίλας Ι οδήγησε στην κατοχή του 7% περίπου της Νήσου, ποσοστό μικρότερο και από το 10% του Σχεδίου Άτσεστον. Αυτό που δεν τολμούμε να ομολογήσουμε μέχρι σήμερα είναι ότι ο Αττίλας ΙΙ που συντελέστηκε με πολιτικές Κυβερνήσεις ηγετών που μέχρι πρότινος δέσποζαν στην Ελληνική και Κυπριακή πολιτική σκηνή, απετέλεσε την ουσιαστική τραγωδία της Κύπρου. Αποτελεί λοιπόν σαφές συμπέρασμα για εμένα ότι η αποτυχία και η ήττα οφείλονταν σε συστημικές αδυναμίες μας που εμείς με περίσσεια περηφάνια διδάσκουμε στα παιδιά μας με το εθνικό πλέον άσμα του Ρίτσου και την μελωδία του Θεοδωράκη “Μικρός λαός και πολεμά δίχως σπαθιά και βόλια”!!!! Μια φράση προσβολή ακόμη και για τον Λεωνίδα. Είθε ο θεός να δώσει φώτιση στους σημερινούς ηγέτες να κατανοήσουν την Ιστορία χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις αλλά και να καταλάβουν όμως ότι ο “ρεαλισμός” έχει αξία όταν οδηγεί σε ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ και όχι Δικαίωση.
  Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

 3. Πολύ σωστά τα γράφετε, συμφωνώ σε όλα.

  Να τονιστεί όμως ότι ο μακάριος ήταν αδιάλλακτος τα χρόνια πριν την εισβολή σε όσα σχέδια επίλυσης της διαμάχης είχαν παρουσιαστεί. Σχέδια που άμα μας τα πρότειναν τώρα θα κάναμε κολοτούμπες από την χαρά μας… και γενικότερα όποτε τον συνέφερε το έπαιζε πατριώτης-ενωτικός και όποτε όχι κυβερνήτης ανεξάρτητου κράτους… αυτός κατέστρεψε την Κύπρο με τις ενέργειες του.
  Αυτός είναι υπεύθυνος για το πραξικόπημα που ήθελε να διαλύσει την εθνική φρουρά (την ίδια στιγμή που οργάνωνε δικό του στρατό!! Τους πραιτοριανούς του – το εφεδρικό σώμα!!). Ακόμη και η χούντα είχε στείλει απεσταλμένους να πάρει πίσω την απόφαση του…. αλλά αυτό ήταν αδιάλλακτος…

  Η χούντα έκανε αδέξιους χειρισμούς από την πρώτη στιγμή (1967 – απόσυρση Ελληνικής μεραρχίας) και μετά με Ιωαννίδη που βασίστηκε στις διαβεβαιώσεις των αμερικάνων, όπως και η απαράδεκτη – προδοτική στρατιωτική ηγεσία της εποχής που δεν υποστήριξε την Κύπρο στην απόκρουση της τουρκικής εισβολής.. οι προδότες καραμανλής και αβέρωφ που δεν αντέδρασαν καθόλου στον δεύτερο αττίλα.

  Όλα αυτά είναι γνωστά για όσους πολίτες έχουν ασχοληθεί με το θέμα και ασφαλώς το άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου είναι επικοινωνιακό τρικ όπως γράφεται. Δεν προσφέρει τίποτε.

  Δυστυχώς για να φύγει ο τουρκικός στρατός κατοχής από την Κύπρο χρειάζεται πόλεμος (για όποιον δεν το έχει καταλάβει μετά από 43 χρόνια αποτυχίας της διπλωματικής οδού)… όταν ο Ελληνισμός θα είναι έτοιμος να θυσιάσει κόσμο για αυτό τον σκοπό, τότε και μόνο θα απελευθερωθεί η Κύπρος.

  Να φύγουν όλοι οι αλήτες από την Κύπρο, άγγλοι, τούρκοι και κολοκύπριοι ελληνόφωνοι (??) που καίνε Ελληνικές σημαίες.

 4. Zongkolopoylos Asterios | July 14, 2017 at 5:46 PM | Reply

  Αγαπητε κε Ιγνατίου
  Η σημερινη Βουλη των Ελλήνων ΔΕΝ έχει συστησει νεα επιτροπή για το φακελλο της Κύπρου, απλα κανει αυτο που δεν έκαναν ως τωρα οι κυβερνησεις της Ελλάδας: Να δώσει στην Βουλή της Κυοπρου τα στοιχεια που έχει. Αυτο και απάτη δεν το λες…

 5. Παύλος Χ | July 14, 2017 at 6:48 PM | Reply

  Λίγο πολύ έχουμε όλοι καταλάβει το ρόλο των ΗΠΑ,και της χούντας στην εισβολή του 1974 μέχρι την πτώση της Χούντας. Υπάρχει όμως και μιά περίοδος για την οποία γνωρίζουμε, ελάχιστα. Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στον πρώτο και δεύτερο Αττίλα και αργότερα μέχρι τα τέλη Αυγούστου 1974, που η Ελλάδα κυβερνώμενη από κυβέρνηση πολιτικών δεν αντεδρασε ουσιαστικά. Για το τι συνέβη τότε και για τον ρόλο του καθενός θα ήταν ενδιαφέρον να μας διαφωτίσετε με όσα και αν γνωρίζετε.

 6. Λάμπρος Ε. Π. - εν Η.Π.Α. μετανάστης | July 14, 2017 at 7:57 PM | Reply

  Αγαπητέ Κε. Ιγνατίου,

  Με όλον τον απαραίτητο σεβασμό για το μακροχρόνιο δημοσιογραφικό και συγγραφικό σας έργο (τα βιβλία σας δεν είναι απλώς κοσμήματα της βιβλιοθήκης μου), ιδιαίτερα για την Κυπριακή κρίση του 1974. Ελπίζω να χαρακτηρίζετε τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο και Πρόεδρο Μακάριο χαϊδευτικά ως “ξεροκέφαλο” στο παρόν σας άρθρο, δεδομένου ότι ήταν πραγματικά “ξεροκέφαλος” στην επιμονή του να κρατηθεί η Κύπρος ανεξάρτητη και δημοκρατική παρά την εξοντωτική κι αδελφοκτόνο εκστρατεία – συμπεριλαμβανομένου και αριθμού αποπειρών δολοφονίας του – που είχε εξαπολύσει η χούντα εναντίον του τυφλά υπακούοντας ανθρώπους της ΚΥΠ Η.Π.Α. σαν τον Κο. Αβράκωτο ή Αβρακώτο, αρκετά πρίν από την κρίση του 1974. Αναρωτιέμαι εάν ο Στρ. Γ. Γρίβας είχε τελικά αντιληφθεί ότι αυτός και η ΕΟΚΑ Β΄ ήταν τα υποχείρια της χούντας (και των “αφεντικών της”), και άνοιγαν τις διόδους της Τουρκικής στρατιωτικής εισβολής πρίν από τον ξαφνικό θάνατό του στις 27 Ιανουαρίου 1974 στην Λεμεσό.

 7. Crescenzio Sangiglio | July 15, 2017 at 6:59 AM | Reply

  Και βέβαια τα 11 κιβώτια δεν περιέχουν δεν περιέχουν τίποτα που να μη γνωρίζεται! Είναι 11 κιβώτια σαχλαμάρες για στάχτη στα μάτια στον ηλίθιο κόσμο που πιστεύει ποιος ξέρει τί!!
  Όλα τα άλλα “κιβώτια” ή “κάσες” που περιέχουν έντυπα “απόρρητα” ή “άκρως απόρρητα” πού είναι;! Εκείνα γιατί δεν βγήκαν στην επιφάνεια;! Όλοι το ξέρουμε το γιατί. Να πεθάνουν πρώτα όλοι, 100%, όσοι ζούσαν τότε (πριν από 43 χρόνια) και…βλέπουμε! Διότι λύκος δεν τρώει λύκο, δηλαδή μια κυβέρνηση, όσο “αντίθετη” κι αν είναι, όσο “ξένη” κι αν είναι, δεν τρώει μια άλλη κυβέρνηση! Εί ναι η αισχρή φάρα των πολιτικών ανεξαρτήτου υπηκοότητας και χώρας.
  Τα απόρρητα και άκρως απόρρητα είναι που “καίνε” ποιος ξέρει πόσους σε ΗΠΑ, Ελλάδα και Κύπρο και όχι οι μπούρδες των “μαρτυριών” και καταθέσεων που γεμίζουν τους 134 φακέλλους, δώρο της Ελλάδα στη Κύπρο!
  Αυτοί οι φάκελλοι να ανοίξουν, και ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ!! Και όποιος ζει ακόμη και ευθύνεται να το πληρώσει!!
  Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

Leave a comment

Your email address will not be published.

*