“Ανέσυραν” δήλωση της κ. Λαγκάρντ για τον Τσίπρα από το …2015: Ήταν πάντα σοβαρός…

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Copyright: European UnionΗ γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Copyright: European Union

«Αναφορικά με τις σχέσεις που είχα με τον Αλέξη Τσίπρα, ήταν πάντα σοβαρός. Ακολουθούσε πιστά την ιδεολογική του γραμμή, όσα ήταν επιτακτικά για εκείνον, το περίπλοκο πολιτικό πλαίσιο (που αντιμετώπιζε) και μια δύσκολη εξίσωση να λύσει».

Έτσι απάντησε, στα τέλη του 2015, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με τις συναντήσεις που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό την περίοδο των δύσκολων διαπραγματεύσεων για το ελληνικό ζήτημα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στον παρουσιαστή και δημοσιογράφο Λοράν Ντελαούς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που μεταφέρει την είδηση, η συνέντευξη δόθηκε στα τέλη του 2015 και επαναπροβλήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο France 2 στο πλαίσιο του αφιερώματος «Une histoire Francais» για την επικεφαλής του ΔΝΤ, στην εκπομπή «13h 15 le Dimanche».

Η Κριστίν Λαγκάρντ υπογραμμίζει ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας «ήταν πάντα σοβαρός και δεν έπαιζε παιχνίδια, δεν (έπαιζε παιχνίδια) στρατηγικής, δεν υποκρινόταν». Στο ερώτημα εάν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας σεβόταν την ιδιότητά του και τους λόγους για τους οποίους είχε εκλεγεί, η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε: «Ναι, απόλυτα».

«Ένιωσε πολύ σύντομα το συναίσθημα ότι βρίσκεται εντός ενός συλλογικού παιχνιδιού στο πλαίσιο μιας ευρωζώνης και κανόνων που είχαν καθοριστεί» τόνισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ. Κατόπιν, η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας (2007- 2011) αναφέρει σχετικά με τις επαφές που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη: «Είχαν την φιλοδοξία να αλλάξουν αυτούς τους κανόνες την πρώτη ημέρα. Πιστεύω ότι σύντομα αντιλήφθηκαν ότι αυτό δεν αλλάζει από μόνο του, όμως μαζί με άλλους 18-19, με μια ικανότητα προσαρμογής».

  • Η ιστοσελίδα μας υπέβαλε ερώτηση στο Γραφείο Τύπου του ΔΝΤ, το οποίο επιβεβαίωσε ότι η συνέντευξη είναι παλιά. “Δόθηκε πριν δύο χρόνια”, μας είπαν.

Πηγή: francetvinfo.fr – Η είδηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ΕΔΩ

Be the first to comment on "“Ανέσυραν” δήλωση της κ. Λαγκάρντ για τον Τσίπρα από το …2015: Ήταν πάντα σοβαρός…"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*