Όλα τα θύματα της επίθεσης στο τέμενος στο Λονδίνο ήταν μουσουλμάνοι, ανακοίνωσε η αστυνομία

British forensic experts stand next to the van and a forensic tent in Finsbury Park, after a van hit worshippers in north London. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA.British forensic experts stand next to the van and a forensic tent in Finsbury Park, after a van hit worshippers in north London. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να αποφανθεί αν ο θάνατος ενός άνδρα σήμερα κοντά σε τέμενος στο βόρειο Λονδίνο οφείλεται στην επίθεση ενός οδηγού μικρού φορτηγού εναντίον πλήθους πιστών.

«Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που ένας άνδρας ήδη λάμβανε τις πρώτες βοήθειες, δυστυχώς ο άνδρας αυτός πέθανε», δήλωσε ο Νιλ Μπάσου, ανώτερο στέλεχος της αντιτρομοκρατικής.

«Οποιαδήποτε σχέση μεταξύ του θανάτου του και της επίθεσης θα αποτελέσει μέρος της έρευνας. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι οφείλεται στην επίθεση αυτή», πρόσθεσε, ενώ επεσήμανε ότι δύο από τους δέκα τραυματίες της επίθεσης είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Μπάσου επεσήμανε ότι ακόμη δεν είναι γνωστό το κίνητρο του δράστη της επίθεσης, όμως το συμβάν έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ τόνισε ότι όλα τα θύματα είναι μουσουλμάνοι.

Προς το παρόν δεν έχουν εντοπιστεί συνεργοί και η αστυνομία δεν έχει βρει στοιχεία για καταγγελία σχετικά με μια επίθεση με μαχαίρι στο ίδιο σημείο.

Ο τρόμος επιστρέφει στη Βρετανία: Ένας νεκρός, 10 τραυματίες σε τζαμί στο Λονδίνο

19/06/2017 11:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- AFP
Λονδίνο, United Kingdom

Be the first to comment on "Όλα τα θύματα της επίθεσης στο τέμενος στο Λονδίνο ήταν μουσουλμάνοι, ανακοίνωσε η αστυνομία"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*