Ο Ερντογάν τράβηξε το πιστόλι του: Οι πρώτες τουφεκιές εναντίον των Αμερικανών δεν είχαν …σκάγια

A handout photo made available by Turkish President Press office shows Turkish President and Leader of the Justice and Development Party (AKP) Recep Tayyip Erdogan (L) gesturing during an AKP party meeting in Ankara, Turkey, 30 May 2017. EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALESA handout photo made available by Turkish President Press office shows Turkish President and Leader of the Justice and Development Party (AKP) Recep Tayyip Erdogan (L) gesturing during an AKP party meeting in Ankara, Turkey, 30 May 2017. EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Όταν έγραφα χθες το κείμενο για τον ακήρυκτο υπόγειο πόλεμο μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και των Αμερικανών, δεν πίστευα ότι ο αυταρχικός Πρόεδρος της Τουρκίας θα με επιβεβαίωνε τόσο γρήγορα.

ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: Η αγορά των ρωσικών S-400 από Ερντογάν έκανε θηρίο τον Τραμπ: Ο υπόγειος ακήρυκτος πόλεμος

Γνώριζα, βεβαίως, διότι τον μελετώ χρόνια, ότι είναι ασυγκράτητος και ήξερα ότι δεν μπορεί να δαμάσει τον ψυχοπαθητικό χαρακτήρα του.

Αυτοί που δίνουν όπλα στις τρομοκρατικές οργανώσεις, δήλωσε, έχουν στόχο να διαμελίσουν την Τουρκία. Υπονοούσε σαφέστατα τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που ήδη ξεκίνησαν να εξοπλίζουν τους Κούρδους της Συρίας (YPG), τους οποίους ο κ. Ερντογάν, στη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, χαρακτήρισε τρομοκράτες. Για τον ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας, οι εμπειροπόλεμοι Κούρδοι της Συρίας είναι πιο επικίνδυνοι από τους αντάρτες του PKK, για πολλούς λόγους, με πιο σημαντικό ότι οι Αμερικανοί, αλλά και οι Ρώσοι, τους θεωρούν πιστούς συμμάχους τους στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Για την ιστορία, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι Κούρδοι της Συρίας βρίσκονται μόνο ένα χιλιόμετρο έξω από την Ράκα και αναμένουν την διαταγή για την τελική μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Είναι σημαντικό ότι μιλώντας στην καθιερωμένη συνάντησή του με τους Κοινοτάρχες της Τουρκίας, ανέφερε ότι οι τρομοκράτες, όπως χαρακτηρίζει τους Κούρδους, σκότωσαν 945 Τούρκους στρατιώτες τα τελευταία δύο χρόνια. Ανέφερε ότι στο ίδιο διάστημα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δολοφόνησαν 10 χιλιάδες «τρομοκράτες», ένα αριθμό που έβγαλε μέσα από το αρρωστημένο του μυαλό, διότι δεν ισχύει.

Ο κ. Ερντογάν συμμετείχε χθες στις κηδείες των στρατιωτικών που επέβαιναν σε στρατιωτικό ελικόπτερο, το οποίο κατέρριψαν οι αντάρτες του PKK, καθ’ ομολογία τους. Ήταν καταβεβλημένος και ταλαιπωρημένος, αλλά και πολύ θυμωμένος, άρα θα αντιδράσει βίαια τις επόμενες ολίγες ημέρες. Βεβαίως, ο θυμός του οφείλεται στη βοήθεια που προσφέρουν οι Αμερικανοί στους Κούρδους της Συρίας.

Δεν θα το δεχθεί ποτέ ως γεγονός την αμερικανική πράξη, την οποία θεωρεί αντιτουρκική ενέργεια, τον τρώει και τον ταλαιπωρεί, γι’ αυτό πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις στο μέτωπο με τους Αμερικανούς. Δεν θα περιοριστεί στις δημόσιες δηλώσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά θα προχωρήσει και σε άλλες ενέργειες. Θα κάνει τον αντάρτη σε θέματα που άπτονται των στρατηγικών συμφερόντων της Αμερικής, και πιθανότατα θα επιχειρήσει να βλάψει σε στρατηγικό επίπεδο τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αυτό: Πόσο αποφασισμένος είναι να προχωρήσει σε ρήξη με τους Αμερικανούς;

Ουδείς μπορεί να το γνωρίζει. Ο Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνει τις αποφάσεις του «εν βρασμώ ψυχής», οπότε προσωπικά δεν αποκλείω να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να πληροφορηθούμε ότι έχει κλείσει τη βάση του Ινσιρλίκ, όπως έπραξε για αρκετές εβδομάδες μετά το σικέ πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Όπως είπαμε και χθες, ο αμερικανοτουρκικός “πόλεμος” τώρα αρχίζει…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
Εμείς καταρρίψαμε το τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο, ανακοίνωσαν οι αντάρτες του PKK
“Στόχος τους ο διαμελισμός της Τουρκίας”: Επίθεση Ερντογάν στον Τραμπ για εξοπλισμό Κούρδων

1 Comment on "Ο Ερντογάν τράβηξε το πιστόλι του: Οι πρώτες τουφεκιές εναντίον των Αμερικανών δεν είχαν …σκάγια"

  1. Georgios Gialtouridis | June 4, 2017 at 10:21 AM | Reply

    Μιχάλη, τελικά εμείς που ψηφίσαμε Τραμπ θα δικαιωθούμε.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*