Η Μόσχα καλύπτει Κούβα κατά πολιτικής Τραμπ: Ψυχροπολεμική η αμερικανική στάση, λέει

Ο αρχηγός των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών εκτιμά ότι οι σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία είναι δύσκολο να βελτιωθούν επί προεδρίας Πούτιν. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ που εικονίζει το Κρεμλίνο. EPA/MAXIM SHIPENKOVΟ αρχηγός των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών εκτιμά ότι οι σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία είναι δύσκολο να βελτιωθούν επί προεδρίας Πούτιν. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ που εικονίζει το Κρεμλίνο. EPA/MAXIM SHIPENKOV

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι “αντι-κουβανικές” ενέργειες που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την Ουάσινγκτον είναι λυπηρές και ότι η Μόσχα επιβεβαίωσε την αλληλεγγύη της στην Αβάνα.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ακόμη ότι η νέα προσέγγιση προς την Κούβα από την αμερικανική κυβέρνηση θυμίζει “ψυχροπολεμική ρητορική”.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την Παρασκευή την επιβολή αυστηρότερων περιορισμών για τους Αμερικανούς που ταξιδεύουν στην Κούβα και την λήψη αυστηρών μέτρων για συμφωνίες που συνάπτουν αμερικανικές επιχειρήσεις με τον στρατό της Κούβας.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι η «φρικτή» και «λανθασμένη» συμφωνία, όπως την χαρακτήρισε, που πέτυχε ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα «δεν βοηθά τους Κουβανούς και κάνει πλουσιότερο το καθεστώς».

«Με άμεση ισχύ, ακυρώνω την άδικη συμφωνία που υπέγραψε με την Κούβα η προηγούμενη κυβέρνηση», δήλωσε την Παρασκευή ο αμερικανός ηγέτης, υποσχόμενος την επίτευξη μιας «καλύτερης συμφωνίας» για τους Κουβανούς και τις ΗΠΑ.

18/06/2017 15:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Μόσχα

Be the first to comment on "Η Μόσχα καλύπτει Κούβα κατά πολιτικής Τραμπ: Ψυχροπολεμική η αμερικανική στάση, λέει"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*