Η κυβέρνηση θέλει την ενίσχυση της λειτουργικής ανεξαρτησίας του ΓΕΔΔ, λέει η Γεροβασίλη

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗΗ υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Η ενίσχυση της λειτουργικής ανεξαρτησίας του θεσμού του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης είναι στόχος της τροπολογίας που καταθέτει η κυβέρνηση, ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή.

«Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έχει αρμοδιότητα τη διασφάλιση της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας της Διοίκησης. Επίσης, την παρακολούθηση και αξιολόγηση του έργου των ελεγκτικών σωμάτων και τον εντοπισμό φαινομένων διαφθοράς και κακοδιοίκησης», υπενθύμισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και πρόσθεσε ότι ο Γενικός Επιθεωρητής θα πρέπει να μπορεί απρόσκοπτα να ασκεί τον ρόλο και την αποστολή του.

«Προτεραιότητα και στόχος αυτής της τροπολογίας είναι να ενισχυθεί η λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία του θεσμού και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του. Πρόκριμα όλων αυτών αποτελεί και η ενίσχυση του ελεγκτικού του έργου. Όσο ποτέ άλλοτε είναι απαραίτητη η στελέχωση του γραφείου του με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο, εκτός από δύο θέσεις μετακλητών, όλο το υπόλοιπο προέρχεται από αποσπάσεις από το Δημόσιο, που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό», σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως πρόσθεσε, με την τροπολογία επεκτείνεται η πειθαρχική αρμοδιότητα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και κατοχυρώνεται ο ρόλος του ως πειθαρχικού οργάνου. Ταυτόχρονα, διασφαλίζεται η συμμετοχή του στη χάραξη της εθνικής στρατηγικής για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

19/06/2017 13:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Be the first to comment on "Η κυβέρνηση θέλει την ενίσχυση της λειτουργικής ανεξαρτησίας του ΓΕΔΔ, λέει η Γεροβασίλη"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*