Η διαμόρφωση εθνικής στάσης σε Κυπριακό, ενόψει Γενεύης, στις επαφές Τσίπρα με Βούτση, πολιτικούς αρχηγούς

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) υποδέχεται τον πρόεδρο της Βουλής Νικόλαο Βούτση (Δ) στη σημερινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, Τρίτη 20 Ιουνίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣΟ πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) υποδέχεται τον πρόεδρο της Βουλής Νικόλαο Βούτση (Δ) στη σημερινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, Τρίτη 20 Ιουνίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Βουλής είπε πως έχει ενημερώσει ήδη τους πολιτικούς αρχηγούς για την αίσια κατάληξη αναφορικά με την απομείωση του χρέους και το τέλος των προγραμμάτων, ενώ έκανε λόγο για οριστικό τέλος των μνημονίων.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Νίκο Βούτση και για τις συνομιλίες που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς για το Κυπριακό, ενόψει και της δεύτερης Διάσκεψης της Γενεύης, με στόχο τη διαμόρφωση εθνικής στάσης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε πως η συμφωνία έχει δημιουργήσει στον κόσμο ένα κλίμα, βάσει του οποίου εκτιμάται πως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η οριστική πορεία εξόδου από την κρίση βρίσκεται στα χέρια του πολιτικού συστήματος. «Δεν σημαίνει ότι όλα είναι λυμένα» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε πως «την επόμενη εβδομάδα θα γίνει και η συζήτηση στη Βουλή (για τη συμφωνία), αλλά προέχει να δούμε και το μετά».

Αναφορικά με το Κυπριακό, επανέλαβε την άποψή του, ότι η μη λύση είναι λάθος λύση και υπογράμμισε πως η Κύπρος είναι ισότιμο μέλος της ΕΕ και κινείται στη βάση της δίκαιης λύσης που πρέπει και μπορεί να κερδίσει.

20/06/2017 16:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Be the first to comment on "Η διαμόρφωση εθνικής στάσης σε Κυπριακό, ενόψει Γενεύης, στις επαφές Τσίπρα με Βούτση, πολιτικούς αρχηγούς"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*