Περιμένει το δημοψήφισμα για να τινάξει στον αέρα τις σχέσεις με ΕΕ ο Ερντογάν;

A handout photo made available by the Turkish President Press office shows Turkish President Recep Tayyip Erdogan waves to supporters. EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALESA handout photo made available by the Turkish President Press office shows Turkish President Recep Tayyip Erdogan waves to supporters. EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως μετά το δημοψήφισμα του Απριλίου η Τουρκία μπορεί να αναθεωρήσει τις σχέσεις της με την Ευρώπη, την οποία χαρακτήρισε «φασιστική και σκληρή» και είπε ότι θυμίζει εκείνην της εποχής πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Τουρκία και η Ευρώπη βρίσκονται στα αντιπαράθεση με την Άγκυρα να κατηγορεί ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία και η Ολλανδία ότι εφαρμόζουν αυτό που αποκαλεί «ναζιστικές μεθόδους» απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις τούρκων υπουργών με Τούρκους του εξωτερικού πριν από ένα κρίσιμο δημοψήφισμα που θα δώσει στον Ερντογάν διευρυμένες εξουσίες.

Η Τουρκία δεν θα απειληθεί πια από τη διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ,) είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι, από τώρα και στο εξής, δεν θα επιτρέψει σε κανέναν Ευρωπαίο σε τουρκικό έδαφος να διεξαγάγει «κατασκοπεία» με διάφορα προσχήματα.

21/03/2017 12:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Κωνσταντινούπολη

Be the first to comment on "Περιμένει το δημοψήφισμα για να τινάξει στον αέρα τις σχέσεις με ΕΕ ο Ερντογάν;"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*