Ισραήλ: Οι συνομιλίες με Τουρκία για αγωγό ΦΑ μπορεί να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι

Σε τέσσερα χρόνια ο αγωγός από το Λεβιάθαν στην Τουρκία, λέει ένας εκ των εταίρων της κοινοπραξίας. EPA/ALBATROSS AERIAL PHOTGRAPHY HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALESΣε τέσσερα χρόνια ο αγωγός από το Λεβιάθαν στην Τουρκία, λέει ένας εκ των εταίρων της κοινοπραξίας. EPA/ALBATROSS AERIAL PHOTGRAPHY HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Οι συνομιλίες μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Τουρκία μπορεί να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι, δήλωσε την Τρίτη ο Υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Γιουβάλ Στέινιτζ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι του Bloomberg ο κ. Στέινιτζ ανέφερε ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός πλαισίου που θα δώσει περιθώριο στις εταιρείες και στις δύο πλευρές να προχωρήσουν με τις δικές τους διαπραγματεύσεις με στόχο να αρχίσει να διοχετεύεται αέριο στην Τουρκία σε περίπου τρία χρόνια.

Είπε ακόμη ότι το Ισραήλ πραγματοποιεί συνομιλίες και για ένα πιο φιλόδοξο αγωγό που θα περνά μέσω της Κύπρου και της Ελλάδας και θα καταλήγει την Ιταλία, ο Υπουργός Ενέργειας της οποίας προγραμματίζει να επισκεφτεί το Ισραήλ νωρίς τον Απρίλιο για να συζητήσει το έργο.

«Σκοπός είναι να ολοκληρωθεί μέχρι αυτό καλοκαίρι μια συμφωνία μεταξύ κυβερνήσεων για αγωγό αερίου από το Ισραήλ στην Τουρκία, έτσι ώστε να εξάγουμε φυσικό αέριο από το Ισραήλ και στην γειτονιά μας, στην Τουρκία», ανέφερε ο ίδιος.

Πρόσθεσε ότι «το όραμα μου είναι ότι σε τρία χρόνια από τώρα θα μπορούμε να εξάγουμε φυσικό αέριο στην Τουρκία και σε έξι χρόνια από τώρα θα μπορούμε να ολοκληρώσουμε αυτόν τον αγωγό που θα διασχίζει την Μεσόγειο ως την Ιταλία».

ΚΥΠΕ – Bloomberg – Ισραήλ/ΤΕΛ ΑΒΙΒ 21/03/2017 12:00

Be the first to comment on "Ισραήλ: Οι συνομιλίες με Τουρκία για αγωγό ΦΑ μπορεί να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*