Η Ιλίεβα μιλάει για την ριζικά ανανεωμένη εθνική ανσάμπλ: Στόχος οι Ολυμπιακοί του Τόκιο

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕΦωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εφέτος είναι η χρονιά που η εθνική ανσάμπλ προχώρησε σε ριζική ανανέωση, προκειμένου η νέα ομάδα να πορευθεί στον νέο Ολυμπιακό κύκλο (2017-2020) με τελικό στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η καινούργια ομάδα, αποτελούμενη από τις Ερατώ Θεοπίστου, Χρύσα Μουτάφη, Κωνσταντίνα Τσαγκά, Αγγελική Αποστολίδου, Αναστασία Δογραμματζή και Μαριάννα Μανδέλλου, ουσιαστικά θα κάνει την πρώτη εμφάνισή της στο διεθνές τουρνουά «Aphrodite Cup 2017», που θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 26 Μαρτίου στο Παλαιό Φάληρο. 

Τα εκτός των συνόρων «αποκαλυπτήρια» θα καθυστερήσουν κάπως. Άλλωστε η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ιρίνα Ιλίεβα γνωρίζει ότι υπάρχει επαρκής χρόνος για σκληρή δουλειά μέχρι τον αγώνα «κλειδί» της φετινής χρονιάς, που είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πέζαρο, το οποίο θα διεξαχθεί σε έξι μήνες (30 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου).

Σε δηλώσεις της τόνισε: «Προχωράμε καλά και σταθερά. Έχουμε μία ομάδα με ψηλά παιδιά και όμορφη παρουσία, τα οποία μπορούν να πετύχουν αρκετά πράγματα, εφόσον συνεχίσουν να δουλεύουν όπως πρέπει. Χρειαζόμαστε χρόνο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε και δεν υπάρχει βιασύνη. Πρέπει η προετοιμασία μας να είναι ομαλή, να πηγαίνουμε προσεκτικά, για να μην πιεστούν υπερβολικά τα παιδιά. Ο στόχος είναι να αντέξουν την επιβάρυνση και να παρουσιαστούν έτοιμες για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Παράλληλα, η πολύπειρη προπονήτρια αναφέρθηκε στις εννιά μικρότερες αθλήτριες, τις Ζωή Ντίτσιου, Ιωάννα-Άννα Τζιατζιά, Μυρτώ Αθανασουλάκη, Γαλήνη Γούτη, Σοφία Φύσσα, Ειρήνη Νικολούλια, Αύρα Ντούρο, Ζωή Πουλοπούλου, Μυρτώ-Βασιλική Νικολοπούλου, οι οποίες έχουν ενταχθεί από τον περασμένο μήνα στην Εθνική ομάδα, με την προοπτική να βοηθήσουν στο μέλλον:

«Μέχρι στιγμής οι μικρές βαδίζουν πολύ ομαλά, προπονούνται παράλληλα με την πρώτη ομάδα, αλλά σε πιο αργό ρυθμό. Πρέπει πρώτα να μάθουν το ανσάμπλ και έπειτα θα έρθουν όλα τα άλλα. Θέλουμε να κρατήσουμε αυτά τα κορίτσια για πολύ καιρό. Σε πρώτη φάση θα παραμείνουν σίγουρα μέχρι το καλοκαίρι, εφόσον μπορούν να ανταποκρίνονται στην προπόνηση. Είναι παιδιά που θα έχουν στο μέλλον τις ευκαιρίες τους».

 

Be the first to comment on "Η Ιλίεβα μιλάει για την ριζικά ανανεωμένη εθνική ανσάμπλ: Στόχος οι Ολυμπιακοί του Τόκιο"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*