Η Ελίνα Ψύκου στο κινηματογραφικό φέστιβαλ της Τραϊμπέκα με το «Γιο της Σοφίας»

Φωτογραφία youtube.comΦωτογραφία youtube.com

Μετά το πολυβραβευμένο ντεμπούτο της, «Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά», η Ελίνα Ψύκου ετοιμάζει τις αποσκευές της για την Νέα Υόρκη. Η νέα της ταινία «Ο Γιος της Σοφίας», συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα ενός από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, αυτό της Τραϊμπέκα στη Νέα Υόρκη, το οποίο πραγματοποιείται από τις 19 ως τις 30 Απριλίου.

Η ταινία αφηγείται ένα σκοτεινό αλλά και τρυφερό παραμύθι ενηλικίωσης, που ισορροπεί δεξιοτεχνικά ανάμεσα στον ρεαλισμό και το όνειρο, όπως ακριβώς και ο μικρός της πρωταγωνιστής – ο 11χρονος Μίσα, που καταφθάνει από τη Ρωσία στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2004 για να ζήσει με τη μητέρα του, Σοφία, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχωρισμού. Αυτό που δεν ξέρει, είναι ότι στην Αθήνα τον περιμένει ένας νέος πατέρας. Όσο η Ελλάδα ζει το ολυμπιακό της όνειρο, ο Μίσα απογειώνεται βίαια προς τον ενήλικο κόσμο με όχημα τη σκοτεινή πλευρά των αγαπημένων του παραμυθιών.

Η ταινία είναι ένα από τα έξι πρότζεκτ που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Berlinale Residency το 2013. Συμμετείχε επίσης στο co-production market του φεστιβάλ Βερολίνου το 2014. Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή συμπαραγωγή ανάμεσα στην Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Βουλγαρία, με την υποστήριξη του Eurimages. Θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την One from the Heart.

Στην ταινία συμμετέχουν οι Victor Khomut, Valery Tscheplanowa, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αρτέμης Havalits, Αρετή Σεϊνταρίδου, Υβόννη Μαλτέζου, Μαρία Φιλίνη, Μαρίνος Βεσλεμές και ο Χρήστος Στέργιογλου.

Ν.Μπ.

Be the first to comment on "Η Ελίνα Ψύκου στο κινηματογραφικό φέστιβαλ της Τραϊμπέκα με το «Γιο της Σοφίας»"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*