‘Ειντε: “Να μην χάσουμε το πολύ εποικοδομητικό μομέντουμ που είχαμε μέχρι πρόσφατα”

Χάθηκε η εμπιστοσύνη μεταξύ των κοινοτήτων, δήλωσε ο Άϊντα μετά την συνάντηση του με τον Ακιντζί. Επιστολή του κατοχικού ηγέτη στον γ.γ. του ΟΗΕ για το θέμα του εορτασμού του ενωτικού δημοψηφίσματος του '50 από τους Ελληνοκυπρίους. EPA/KATIA CHRISTODOULOUΧάθηκε η εμπιστοσύνη μεταξύ των κοινοτήτων, δήλωσε ο Άϊντα μετά την συνάντηση του με τον Ακιντζί. Επιστολή του κατοχικού ηγέτη στον γ.γ. του ΟΗΕ για το θέμα του εορτασμού του ενωτικού δημοψηφίσματος του '50 από τους Ελληνοκυπρίους. EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Εργαζόμαστε προσπαθώντας να βρούμε ένα τρόπο για να διασφαλίσουμε ότι η διαδικασία των συνομιλιών για το Κυπριακό θα επαναρχίσει και ότι δεν θα χάσουμε το πολύ εποικοδομητικό μομέντουμ που είχαμε μέχρι πρόσφατα, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ `Ειντε, ύστερα από συνάντηση που είχε το πρωί με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. ‘Ειντε είπε πως μετά τις συναντήσεις που είχε χθες με τους δυο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, παραμένει πεπεισμένος πως και οι δυο ηγέτες έχουν την ισχυρή επιθυμία να πραγματοποιηθεί αυτό (η επανέναρξη της διαδικασίας) και πως του το μετέφεραν αυτό ξεκάθαρα.

Από την πλευρά του, ο κ. Νεοφύτου είπε στις δηλώσεις του πως είναι γνωστή η θέση της δικής μας πλευράς και του Προέδρου Αναστασιάδη ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος.

Είμαστε συνηθισμένοι στα δύσκολα. Δεν μάθαμε να τα παρατάμε. Στα δύσκολα και στα μεγάλα είναι που βγαίνουμε μπροστά, είπε ο κ. Νεοφύτου.

ΚΥΠΕ, Λευκωσια, Κύπρος

Be the first to comment on "‘Ειντε: “Να μην χάσουμε το πολύ εποικοδομητικό μομέντουμ που είχαμε μέχρι πρόσφατα”"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*