Δαμασκός: Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στο ΙΚ να περάσει από τη Μοσούλη στην Συρία

Η Δαμασκός διατείνεται ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιτρέψουν στους τζιχαντιστές του ΙΚ να περάσουν από τη Μοσούλη στη Συρία. Η Δαμασκός διατείνεται ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να επιτρέψουν στους τζιχαντιστές του ΙΚ να περάσουν από τη Μοσούλη στη Συρία.

Ο στρατός της Συρίας κατηγόρησε τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος δρα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), και ειδικά τους Αμερικανούς και τους Σαουδάραβες, ότι σχεδιάζουν να επιτρέψουν στους τζιχαντιστές να διαφύγουν από τη Μοσούλη του Ιράκ και να περάσουν στο συριακό έδαφος, διαμηνύοντας πως θα εμποδίσει αυτή την εξέλιξη χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει.

Ανακοίνωση του συριακού στρατιωτικού επιτελείου καταγγέλλει ότι τα αμερικανικά σχέδια συμπεριλαμβάνουν την εξασφάλιση διαδρόμων και ασφαλών διελεύσεων στη Συρία ώστε να μπορέσουν οι τζιχαντιστές να ανασυνταχθούν, να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν «νέες πραγματικότητες στα πεδία της μάχης» στην ανατολική Συρία. «Κάθε προσπάθεια διάσχισης των συνόρων αποτελεί επίθεση εναντίον της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας (…). Θα αντιμετωπιστεί με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις», ανέφερε η ανακοίνωση του συριακού στρατού, την οποία μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

18/10/2016 17:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Αμάν

Be the first to comment on "Δαμασκός: Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στο ΙΚ να περάσει από τη Μοσούλη στην Συρία"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*