Αυτός είναι ο χάρτης της πραγματικής ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας

AOZ-XARTHS-KYPROS0

Αυτός ο Χάρτης δείχνει όχι μόνο τα οικόπεδα που έχει χαράξει η Κυπριακή Δημοκρατία και στα οποία οριοθέτησε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της με το Ισραήλ και με την Αίγυπτο, αλλά και τα οικόπεδα στην υπόλοιπη ΑΟΖ της.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι σ’ αυτά τα οικόπεδα δεν έχει κανένα δικαίωμα  η Τουρκία, η οποία κατέχει παράνομα το 40% σχεδόν του εδάφους του νησιού.

Ο χάρτης δείχνει τα σύνορα της κυπριακής ΑΟΖ, με βάση την ίση απόσταση (μέση γραμμή), όπως προβλέπει το Δίκαιο της Θάλασσας. Ουσιαστικά, αυτά είναι τα σύνορα της κυπριακής ΑΟΖ όπως την δημιούργησε ο Τάσσος Παπαδόπουλος το 2004.

Ο διαδεδομένος χάρτης όπως τον εμφανίζουν επίσημα εχθροί και “φίλοι” αφήνει τη εντύπωση οτι η κυπριακη κυβέρνηση διεκδικεί μονο μισή ΑΟΖ και χαρίζει τη υπόλοιπη στην κατοχική δύναμη του Αττίλα.

Αυτός ο χάρτης δείχνει την ολοκληρωμένη ΑΟΖ της Κυπρου, στη βάση της αρχής της ίσης απόστασης-(equidistance) του Δικαίου της Θάλασσας.

8 Comments on "Αυτός είναι ο χάρτης της πραγματικής ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας"

 1. Χρηστος | October 29, 2014 at 7:01 AM | Reply

  Συγχαρητήρια για το χάρτη. Τόσο καιρό παρακολουθούσα αμήχανος τους χάρτες με τη μισή ΑΟΖ σε άλλες ιστοσελίδες (ακόμη και στη δική σας) και είχα αρχίσει να πιστεύω ότι γίνεται μια προσπάθεια εκ των έσω για αποδοχή από τον Ελληνικό λαό της διχοτόμησης ως τετελεσμένου γεγονότος.

 2. Αναρωτιέμαι αν η επίθεση στην Συρία έχει σχέση με την ΑΟΖ στην πλευρά της Συρίας…;

 3. Αν κάποιο κράτος έχει ΑΟΖ πρέπει να πεί και ποιά αυτή είναι επακριβώς και εν συνόλω. Οι γεωγραφικές συντεταγμένες πρέπει να στέλνονται στον ΟΗΕ για τη συνολική περιοχή της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας και όχι μόνο για ένα μέρος της. Ο λόγος είναι ευνόητος.
  Αυτό δεν το έχει κάνει ούτε η Ελλάδα ούτε η Κύπρος στον ΟΗΕ. Άρα ΑΟΖ δεν έχει κανένα απο τα δύο αυτά κράτη. Οπότε, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα Κύπρος και Ελλάδα δεν έχουν. Το μόνο που έχουν και τα δύο κράτη είναι διεθνή ύδατα μετά τα 12 νμ και μετά τα 6 νμ. αντίστοιχα. Μετά τα 6 νμ για την Ελλάδα και μετά τα 12 νμ. για τη Κύπρο είναι μόνο διεθνή ύδατα. ΑΟΖ δεν υπάρχει γιατί δεν υπάρχουν σαφή όρια. Στα διεθνή ύδατα η Ελλάδα και η Κύπρος δεν έχουν κυριαρχικά δικαιώματα.

  Η Κύπρος, κατ’εξαίρεση, έχει στείλει τις γεωγραφικές συντεταγμένες της “ΑΟΖ” της στα νότια και ανατολικά σύνορά της στον ΟΗΕ αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να τις στείλει όλες για να ισχυρίζεται ότι έχει ανακηρύξει ΑΟΖ.

  Δεν υφίσταται ΑΟΖ χωρίς συνολική οριοθέτηση σταλμένη επίσημα και αποκλειστικά στον ΟΗΕ.

  Α, εν τω μεταξύ η Κύπρος έχει καθορίσει με γεωγραφικές συντεταγμένες τα όρια της ΑΟΖ της στην περιοχή Αιγύπτου, Ισραήλ και Λιβάνου αλλά δεν έχει καθορίσει τις συντεταγμένες για τα υπόλοιπα όρια της ΑΟΖ της στην περιοχή Ελλάδας και Τουρκίας.

  Δηλαδή, η Κύπρος δεν έχει ορίσει ακόμη ούτε τα σύνορα της ΑΟΖ της με την Ελλάδα…! Γιατί, άραγες;

  Άρα, ο “πραγματικός και ολοκληρωμένος χάρτης της Κυπριακής ΑΟΖ” ΔΕΝ έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΞΙΑ, εάν δεν έχει σταλθεί επισήμως στον ΟΗΕ.

 4. Φανούλα Αργυρού | October 29, 2014 at 6:05 PM | Reply

  Επιτέλους κυκλοφόρησε και ένας πραγματικός και ολοκληρωμένος χάρτης της Κυπριακής ΑΟΖ όπως έπρεπε απαρχής να χρησιμοποιείται και όχι ο μισός. Σαν και φοβόμαστε τους κατακτητές ή τους «συμμαχικούς μας εταίρους» και «Ζυριχικούς κηδεμόνες» να προβάλλουμε ολοκληρωμένη την έκταση της κυπριακής (Κυπριακής Δημοκρατίας) ιδιοκτησίας ΑΟΖ.

  Ο χάρτης αυτός είναι που οφείλουμε και οφείλουν όλα τα ΜΜΕ Κύπρου και Ελλάδας πρωτίστως να χρησιμοποιούν σε αναφορές για την κυπριακή ΑΟΖ. Και όχι να φθάνουν κάποιοι (είτε από αφέλεια είτε σκόπιμα) να χρησιμοποιούν ακόμα και … τουρκικούς χάρτες για την ΔΙΚΗ μας ΑΟΖ!
  Οποιαδήποτε αναφορά σε «εν δυνάμει ΑΟΖ» (άκου κουβέντα) που διαβάσαμε πρόσφατα να χρησιμοποιείται σε άρθρο, είναι λανθασμένη και παραπλανητική. Που βρέθηκε αλήθεια μια τέτοια ορολογία είναι άξιον απορίας. Η ΑΟΖ καλύπτει όλες τις πλευρές του κυρίαρχου νησιού. Εκκρεμεί η απόφαση της Ελλάδας να οριοθετήσει με σαφήνεια και την δική της ΑΟΖ που δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι ακόμα πρόθυμη να το κάνει.

 5. I AOZ an dn kano lathos, anakiritete apo koinou sta 2 simvalomena krati.
  Ara voria me tin tourkia dn exoume simfonisei tipota sosta? Ara theoritika dn exoume oriothetisei AOZ sta voria tou nisiou?

 6. Andreas Efthymiou | October 31, 2014 at 5:11 PM | Reply

  ΚΥΡΙΕ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΞΥΠΝΑΤΕ…………

  ΕΠΕΙΓΟΝ – 30/10/2014

  ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΞΥΠΝΑΤΕ

  ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΌ ΤΟ 2011 ΑΡΧΙΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΑ «ΜΑΥΡΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2011»
  ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΤΑΙΡΟΝ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ Η.Π.Α

  Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΟ 2004 ΔΟΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΟ 2014 ΜΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

  Ανδρέας Ευθυμίου
  https://www.facebook.com/andreas.efthymiou2
  τέως Αρχηγός Επιχειρήσεων Αντικατασκοπείας 1961-64
  Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών Κυπριακή Δημοκρατία

  https://www.facebook.com/video.php?v=10152750461309814

 7. loucas partassides | November 2, 2014 at 3:03 PM | Reply

  Για να μιλούμε μέ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, καί όχι ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ, συμφωνα με τό UNCLOS 1982 A) Kάθε κράτος ΑΝΑΚΥΡΗΣΣΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ οτι έχει ΑΟΖ (αυτό ΔΕΝ συμαίνει καί όρια ΑΟΖ) …Β) ΟΡΙΟΘΕΤΕΙ ΑΟΖ μέ τά όμορα κράτη π.χ. Αίγυπτο στά νότια , Ισραήλ στά Νοτιοανατολικά καί Λιβανο στά Ανατολικά…..αυτός είναι ο εν ισχύει χάρτης τής Κυπριακής ΑΟΖ……το βοριοανατολικό μέρος μέ Συρία καί το βόρειο μέρος με Τουρκία …ειναι ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ χαρτης ΑΟΖ άν και όταν υπογραφεί μέ Συρία ή Τουρκία ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ. Φυσικά υπάρχει καί τό άρθρο που προβλέπει επι λέξη περί ΜΕΣΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΤΑ ΟΜΟΡΑ ΚΡΑΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣΓΡΑΜΜΗΣ. Επι τη ευκαιρία να θυμόμαστε οτι ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΕΝ βάζουν ούτε ένα δολλάριο σε ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. Αρα εκει που ηδη εβάλαν το δολλάριο τους ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ.

 8. loucas partassides | November 2, 2014 at 3:10 PM | Reply

  Για οσους γνωριζουν, απλά αναφέρω ότι την συμφωνία SYKES PICOT (1915) είναι ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ που επέβαλαν καί σήμερα μέσω τόύ ISIS προσπαθούν νά ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΟΥΝ (2014) μέ τό μακελιό πού γίνεται στην ΣΥΡΙΑ-ΙΡΑΚ . Γι αυτό ΜΗΝ ΑΓΝΟΗΤΑΙ ΤΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*